head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

Başkan Karadağ, “Aralık ayının ilk Salı gününde Alanya Belediyesi’nde bir meclis toplantısı olacak. Son günlerde dile getirdiğimiz millet bahçesi projesi var. İlk olarak belediyenin aldığı bu kararı destekliyorum."dedi...

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı’nın haftalık olağan toplantısı gerçekleşti. Toplantıda birçok konuda açıklamalarda bulunan CHP Alanya  İlçe Başkanı Coşkun Karadağ Millet Bahçesi projesinde Alanya Belediyesi’ne onay vereceklerini ifade etti. Karadağ, “Alanya’mız bu süreçler içinde bir beton yığınına dönüştü. Alanya’nın en acil sorunlarından bir tanesi mutlaka yeşil alanların çoğaltılması” dedi.

‘ALANYA'DA YEŞİL ALANLAR MUTLAKA ÇOĞALTILMALI’...


Başkan Karadağ, “ Alanya’mız bu süreçler içinde bir beton yığınına dönüştü. Alanya’nın en acil sorunlarından bir tanesi mutlaka yeşil alanların çoğaltılması. Karayollarına ait bu bölümde hem millet bahçesi hem de yeşil alana dönüştürülmesi acil ihtiyaçtır. Bu yapılırken 40 dönümlük arazi karşısında yine Mahmutlarda 40 dönümlük cezaevi mıntıkasında 40 dönümlük bir yerinde karayolları tesislerinin yapılması hususu var bence bu kararda çok doğru bir karar. Karayollarının böyle geniş bir şantiyeye ihtiyacı var. Bizlerde zaten önümüzdeki meclis toplantısında bu karara olumlu görüş bildireceğiz. Bunun yanında kamulaştırma ve yeşil alanların çoğaltılması konusunda taleplerimizi bir kere daha ileteceğiz."


‘DEPREM DEĞİL BİNALAR ÖLDÜRÜYOR’...


Ardından Düzce’de meydana gelen deprem sonrasında vatandaşlara ve yaralananlara geçmiş olsun dileklerinde bulunanBaşkan  Karadağ, “Deprem öldürmüyor arkadaşlar. Binalar insanları öldürüyor. Bu sebeple mutlaka binaların depreme dayanıklı bir şekilde üretilmesi çok önem arz ediyor. Binaların depreme dayanıklı yapılması ve belediyelerinde bunları denetlemesi çok önemli. Özellikle Alanya’da bir deprem esnasında yapılması gereken hususlar var. Bu hususlarda yetkililer tarafından Alanya’da ki vatandaşlara ve özelikle okullardaki öğrencilere anlatılması lazım. Belediyeler başta olmak üzere deprem esnasında ki yapılan hususlar konusunda bilinç oluşturulmalı. Bu hususların neticesinde beklide olası bir depremde can kaybı azalacak ve hatta sıfıra inecektir” şeklinde konuştu.

 

 

 

Alanya Güneşi Haber Merkezi

Gazeteler