head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 25 Nisan 2024

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Alanya’da yaşanan kuraklık tehlikesine dikkat çekerek tarımsal sulamada mevcut su kapasitesinin bilinçli kullanılmasını istedi...

 

BAŞKAN KARADAĞ ; "BARAJLARI VE SULAMA SİSTEMİNİ BİLİNÇLİ KULLANMAK GEREKİR"

Alanya’nın en büyük sorununun kuraklık olduğunu söyleyen CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, “Barajlara büyük bir servet bahşedilmiş ama ne yazık ki sulama konusunda henüz iyi bir seviyede değil” dedi.

karadağ 2 abfc4

Partisinin Yönetim Kurulu toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Türkiye'nin ve Alanya'nın en büyük sorununun kuraklık olduğunu söyledi. Kuraklığın bir doğa ama insanların müdahalesi ile gelişen bir olay olduğunu söyleyen Karadağ sözlerini şöyle sürdürdü:
"Doğayı da katleden, doğaya da müdahale edenler bizleriz. Bunun da karşılığını aldığımız bir durumdayız. Ülkemizde yağış yok, kar yok. Artık toprak suya hasret kaldı. Bizim Alanya’mızın ve bölgemizin en büyük ihtiyaçlarından biri tabii ki tarım. Tarımsal olaylarda ne yazık ki biz sosyal demokrat ve çevreci vatandaşlar olarak eylemlerimizi her alanda yaptık. Bizim yaptığımız eylemlerle değil, tüm toplumun bu konuda doğaya saygılı ve doğa bilinci ile olması gerekmektedir. Ne yazık ki tarım konusunda plansız ve düzensiziz. Özellikle bir seranın içerisinde en az 4-5 tane su kuyusu var. Bu da yer altı kaynaklarını kurutuyor. Elbette ki su olmazsa tarım olmaz ancak yan yana bütün seraları getirdiğimizde, bir dronla baktığımızda Alanya’mızın birçok yeri bembeyaz görünüyor. Yani tamamen seralarla kaplı olduğumuz görünüyor.


"YENİKÖY BARAJINI BİLE BİTİREMEDİLER"...
Elbette ki yapılmalı tarıma hız verilmeli ama bunlar bilinçli yapılmalı. Orman yangınları ve ağaçların bilinçsizce kesilmesi iklim değişikliğine sebep olan en büyük olaylardan bir tanesidir. Bütün bunlar içerisinde insanoğlunun bunlara tedbir alması elbette ki mümkün. Bu tedbirler nedir derseniz, şu an ne olursa olsun mevcut su kapasitesinin kullanılması gerekiyor. Bakın 7-8 sene oldu ve bizim hala Yeniköy Barajı tarıma hizmet veremedi. Baraja büyük bir servet bahşedilmiş ama ne yazık ki sulama konusunda henüz bir seviyede değil. Sadece Dim Barajının doğu bölgesine değil, batı bölgesinde değil, üst kısımlara da hizmet vermesi mutlaka gerekmektedir. Ne yazık ki böyle bir çalışmayı görmüyoruz. Tamam, merkezi hükümet bir takım sözler ve müjdeler veriyor ama bu söz ve müjdeler bu işe yetmiyor. Biz her zaman siyasi parti olarak, düşünce olarak doğanın yanındayız. Doğayı korumak bizlerin asli görevidir. Ben özellikle Alanya’daki siyaset yapan arkadaşlarıma bir önerim vermek istiyorum. Her profesörün önerisine kulak vermeyin. Ayakkabı ayağa giymek içindir."

karadağ 3jpg 3e722

 

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler