head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e parselasyon ücretinin kaldırılması ve yapı ruhsatlarındaki uygulama değişikliğine ilişkin verdiği önergenin kabulü için teşekkür etti...

BÖCEKE TEŞEKKÜR 2 192424960109565376 23c29
Hizmet ve vatandaş odaklı çalışmalarını her platformda sürdüren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 8 Temmuz 2019 Pazartesi günü toplanan Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde önemli bir kararın alınmasına ön ayak oldu. Başkan Yücel, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunduğu önerge ile İmar ve Parselasyon işlemlerinde ücretlendirme uygulamasının kaldırılmasını sağladı.

Sayıştay Raporu’nda yer alan "İmar ve parselasyon işlemleri yapmanın belediyelerin, imar planlarını, parselasyon planlarını ve imar ıslah planlarını aynen veya değiştirerek onaylamak ve uygulamasını denetlemenin büyükşehir belediyelerinin asli görevidir" ifadesinden yola çıkılarak hazırlanan önerge, oy birliği ile meclisten geçti. Bu karar ile 2019 yılı gelir tarifesinde yer alan “Parselasyon Ücreti” tarifeden çıkarılmış oldu.

Başkan Yücel, kararın alınması sürecinde kendisine destek olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti.

YAPI RUHSATLANDIRMALARINDA DEĞİŞİKLİK

Başkan Yücel, bir süredir çeşitli sıkıntılar yaşanan yapı ruhsatlandırma konusunda uygulama değişikliği önergesinin oy birliği ile Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçmesinden dolayı da Başkan Böcek ve diğer meclis üyelerine teşekkür etti.

 

Gazeteler