head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

YÜCEL APAYDIN: "ACİLEN PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜLMELİDİR"

İYİ Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın, “Yeni sistemle milletvekillerinin bir fonksiyonu kalmadı,Türkiye Büyük Millet Meclisi baypas edilmiş durumda;Ak Partinin başkanlık sistemi çökmüştür ve acilen parlamenter sisteme geçilmelidir” dedi.

İYİ PARTİ DE ÜLKE VE ALANYA GÜNDEMİ DEĞERLENDİRİLDİ

İyi Parti Alanya İlçe Teşkilatı haftalık yönetim kurulu toplantısını  yaptı. Toplantı da birçok konuya değinen İlçe Başkanı Yücel Apaydın, konuşmasına, partinin 4. Olağanüstü Kurultayı’nı değerlendirerek başladı. Tüzük kurultayının hiç bir parti de olmayan demokratik bir anlayışla ve şölen havasında gerçekleştirildiğini söyleyen Apaydın, “Biz kendi delegesinin iradesinden kaçanlardan değiliz. Delegenin imzasını yok saymak için iktidara yanaşanlardan hiç değiliz” dedi.

 

‘AK PARTİ’YLE ŞIMARLIKLIK HAKİM OLDU’


Ak Parti iktidarında ülkeye şımarıklığın hakim olduğunu savunan Apaydın, “Bütün konularda derinlemesine inceleme yapılmadan, plan ve program yapılmadan keyfi uygulamalarla çalışmalar yapılıyor. Devletin yatırımlarla ilgili bütçe vermediğini bütün kurumlar söylüyor. İleride çok daha büyük sorunlar yaşayacağız” diye konuştu. Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile birlikte milletvekillerinin fonksiyonunun kalmadığını belirten Apaydın, “Ne bakanlarla görüşebiliyorlar, ne de bir konuda kendi istediklerini yaptırabiliyorlar. Sadece maaş alıp sahada dolaşıyorlar. Birçoğu saha çalışmalarından zevk almadığı için onları sahada dahi görmüyoruz” dedi.

 

‘ALANYA HALKI GEVNE’DE BULUŞTU’
Tüm Alanyalıların geçen hafta sonu Aliefendi Mahallesi’ne bağlı Gevne Yaylası’nda düzenlenen şenlikte buluştuğunu söyleyen Apaydın, “Biz de ev sahipliğimizi elimizden geldiği kadar yapmaya çalıştık. Oraya katılım sağlayan tüm siyasilere ve halkımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

APAYDIN: "ALDIĞIMIZ DUYUMLARA GÖRE AK PARTİ YATIRIMLARI 3 YILLIĞINA DURDURDU" DEDİ.

Alanya’da son günlerde yaşanan elektrik problemini de değerlendiren Apaydın, “Devletin yatırımlarla ilgili bütçe vermediğini tüm kurumlar söylüyor. Bunu hangi birim amiri ile, hangi kurumun başındaki sorumlu ile görüşürsek hepsi dile getiriyor. Fakat aleni bir şekilde söyleyemiyorlar. Devlet yatırımları tam olarak bilinmemekle beraber 3 yıllığına durdurulduğu kurumlara iletilmiş” dedi.

Gazeteler