head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

AK Parti Alanya Kadın Kolları'nın Aysultan Kadınlar Plajı'nda yaptığı protesto açıklamasında, plajın siyasi nedenlerle kapatıldığı iddiasına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'ten jet yanıt geldi...

BÖCEK AYSULTANarastirmadan aciklama yapmak yerine halkin yararina calisin h39548 503e9 d0606

AK Parti Alanya Kadın Kolları'nın Aysultan Kadınlar Plajı'nda yaptığı plajın siyasi nedenlerle kapatıldığı iddiasına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'ten jet yanıt geldi. Böcek adına açıklama yapan Anet Hukuk Müşaviri Av. Müge Gezginci şunları söyledi:

Antalya Büyükşehir Başkanlığı’ndan, Menderes Türel döneminde halkın hizmetine sunulan Aysultan Kadınlar Plajı, 09.05.2016-08.05.2019 tarihleri arasında kiralanmıştır. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek 31.03.2019 seçiminden sonra görevine başlamıştır. Muhittin Böcek’in göreve başlamasından 40 gün sonra, Aysultan Kadınlar Plajı’nın sözleşmesi sonra ermiştir.

BELGELERLE KONUŞUYORUZ

07.05.2019 tarihinde, yani sözleşmenin süresi dolmadan henüz 1 gün önce, Antalya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne, sözleşme süresinin 3 yıl uzatılması için başvuruda bulunulmuştur. Antalya Valiliği de, 31.07.2019 tarihinde, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na, kiralama talebi dosyasını, Antalya 2 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu aracılığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na teslim edilerek; Bakanlıkça DEĞERLENDİRİLMESİ hususunda yanıt vermiştir. Türkiye genelinde de, mevcut iktidarın, CHP’li belediyelerin iştirak şirketlerini çalıştırmamak için yasal zemine dayandıramadan türlü sebepler ürettiği göz önünde bulundurulduğunda; yaşanılan bu durumun maalesef ki normal olması hayatın olağan akışı içindedir.

HANGİ HAK VE YETKİ İLE SORULAN SORUYA GELİNCE;

Daha 1800’lü yıllarda, kadın hakları mücadelesi vererek, kadın haklarını yasal bir zemine oturtan ve Türkiye’de bu konuda ilk olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadını ötekileştirmek bir yana, kadının insan hakkı adına Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesini sağlayan partidir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in seçim öncesi kadın politikaları ile ilgili projeleri oluşum aşamasındadır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in, toplumsal cinsiyet eşitliğine verdiği önem, kadrosunda önemli yerlerde beraber çalıştığı kadın arkadaşlarımızın varlığı nedeniyle de ortadadır. Dolayısıyla, Aysultan Kadınlar Plajı ile ilgili açıklama yapan arkadaşlarımızın; hukuki boyutu araştırmadan, objektif ve nesnel gerçekliklerden uzak, sırf gündem yaratmak ve akıl karıştırmak için yapılan dayanıksız açıklamalar yerine , halkımız adına yaratıcı ve destekleyici projelerde aramızda olmalarını talep ederiz.

 

Gazeteler