head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

MHP -Milliyetçi Hareket Partisi Alanya İlçe başkanı Mustafa Türkdoğan,bugün yaptığı basın açıklamasında; "T Mahmuz "" konusunda  Muhalefet yapan siyasi partiler,kişi ve kurumlara ince bir gönderme yaptı.

MHP Alanya ilçe Başkanı Türkdoğan: Geçen yıl bu ayda  T-Mahmuz  kum tutucu tanıtımı,  Alanya Belediye başkanımız sayın Adem Murat Yücel ve mühendis ekibi ile yapılırken; yapılan bu çalışma basın kuruluşlarında övgü ile manşete taşındı. Ve Muhalefet partileri ile meclis üyeleri bunları okur ve dinlerken sesleri çıkmıyordu. Ama şimdi nedense birden bire muhalefet yapmaya başladılar.Bu biraz manidar değil midir?"diyerek ince bir gönderme de bulundu...

Cep telefonundan; geçen yıl basın toplantısı ve geniş katılım ile yapılan lansman tanıtımını ve basında çıkan övgü dolu manşetleri de gösteren MHP Alanya İlçe başkanı Mustafa Türkdoğan; "Şimdi yapılan bu amansız muhalefetin amacı nedir ? "diye sordu.

 

T MAHMUZindir 9 de2a2

T-Mahmuz kum tutucu örneği

 

Türkiye'deki en önemli turizm merkezi Alanya’nın kıyılarında erozyon olduğunu, kum kaybı yaşandığını söyleyen MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, çözüm olarak gündeme gelen T Mahmuz konusundaki eleştirilere yanıt verdi. Türkdoğan şöyle dedi: “Kum tutucu olarak tabir ettiğimiz T - Mahmuz projesinin üzerinde çalışılmakta. Kum tutucu ile alakalı olarak da şu anda zaten Ankara'da bakanlıklarda izin işlemleri resmi işlemleri devam etmekte. Bu kumların muhafaza edilmesi erozyonun önüne geçilmesi amacıyla Alanya Belediyesi tarafından yapılacak kum tutucu ile ümit ediyoruz ki inşallah Alanya’daki kıyı erozyonun önüne geçilecektir.”


'KUM TAŞIMANIN YILLIK MALİYETİ 20 MİLYON LİRA'...
Alanya Belediyesi için ‘MHP'nin üretken belediyecilik anlayışını temsil etmekte’ diyen Türkdoğan şöyle konuştu: “Akademisyenlerle gerekli görüşmeleri bundan sonrada yapılacak. Ortak akılla bir takım çalışmaların yapılması bizleri tabii ki mutlu eder. Bizler Alanya'dan bahsederken Alanya il olmalı diyoruz. Alanya'nın iki üniversitesinden bahsediyoruz. Alanya'daki üniversitelerde görev yapan hocalarımızın fikirlerinden faydalanmak suretiyle; her gün gözlemledikleri Akdeniz kıyısında Alanya sahillerinin kıyı erozyonunun, kum kaybının nasıl önüne geçilir fikirleri de bizim için son derece önemli. ODTÜ'deki akademisyenlerin bir diğer önerisi kum basma yöntemi ile bu sorunun çözüleceği. Her yıl kum basmanın Alanya Belediyesi'ne maliyeti ise yaklaşık 15 - 20 milyon lira. Her yıl sahillere kum basılması yerine biz Alanya Belediyesi'nin kendi imkanlarıyla piyasada 2-3 milyon liraya mal olacak bir kum tutucunun yapılabileceğini öngörüyoruz”

 

Alanyada Gezilecek Yerler Alanyada Gezilecek En İyi 10 Yer 700x420 43290

Alanya Belediye arkasında ki kumsal, T-Mahmuz kum tutucular için güzel bir örnek...


'PROJEYE İYİ NİYETLE YAKLAŞILMASINI RİCA EDİYORUM'...
Projeye iyi niyetle yaklaşılmasını istediklerini kaydeden MHP ilçe başkanı, “Hacet Deresi’nin çıkışına bir tane kum tutucu yapalım. Mevcut ortadaki bilimsel veriler ve raporlara göre ve gözümüzün önündeki örneklere göre balıkçı barınağının yanındaki mendirek kumu tutuyor da oraya yapılan kum mahmuz blok mu kum tutmayacak. Bilim adamı değiliz ama gözümüz görüyor, kulaklarımız duyuyor ve bizlerde araştırıyoruz. Alanya'da böyle kanayan bir yara için belediyemiz elini taşın altına koymuş ve sorumluluk üstlenmiş. Bence güzel duygu ve düşüncelerle çıkılmış olan bu projeye herkes destek vermeli. Bilimsel anlamda katkı sunmak isteyen herkesin ortaya koyacağı katkıya fikir görüş ve önerilerine MHP olarak Bizler saygı duyuyoruz ve açığız” dedi.


'MAHMUZ MALZEMELERİ DEMONTE OLACAK'...
'O mahmuzu oraya yaparız' diyen Türkdoğan şöyle devam etti “Allah'ın izniyle çözüm olacaktır. Çözüm olmazsa lego şeklinde demonte olarak yapılan beton bloklar Alanya Belediyesi tarafından sökülür istinat sıralarında, dere yataklarında ve menfezlerde kullanılır ziyan edilmez. Ama biz inanıyoruz ve ümit ediyoruz ki bölgedeki sahillerde ciddi anlamda erozyonun kum kaybının önüne geçilecektir. Kum tutulacaktır. Kısa vadede bu hayata geçecektir. Projeleri hazırlayan hocalara sorduk. Kısa vadede çözüme kavuşturulacaktır."


'ÜZÜM YEMEKSE TAMAM AMA KİMSE BAĞCIYI DÖVDÜRMEYİZ'...
Kıyıları korumak adına sorumluluk üstlendiği için Alanya Belediye Başkanı’na teşekkür eden Türkdoğan "Bu çalışmalara katkı sunan tüm akademisyenlere bilim insanlarına teşekkür ediyorum. Evet Alanya'da böyle bir sorun var. Bu sorunun önüne geçmek için neler yapılması gerektiği konusunda herkes fikrini ve görüşünü ortaya koyabilir. Muhalefet temsilcileri olan arkadaşlarımız sanki meseleyi bugün duyuyorlarmış gibi açıklamalarda bulunuyorlar. Ancak geçen yıl bugün lansmanı yapılmış, kum tutucu mahmuz projesinin. Bunu Özellikle belirtmek istiyorum ki basına tanıtılmış. İlk defa, sanki yeni gündeme gelmiş gibi konuşuluyor. Alanya'nın kurtuluşu olan bir proje diyerek daha önce bazı basın kuruluşları bunu manşetlerine taşımıştı. Tatmin edici olabilmesi için tabii ki can kulağı ile dinlemek gerekiyor. Amacımız sahilleri kurtarmaksa, çözüm üretmekse tamam, fakat amaç üzüm yemek değil de bağcıyı dövmekse arkadaşlar kusura bakmasın, hiç kimseye Milliyetçi Hareket Partisi'ni temsil eden Alanya Belediye Başkanımızı sözler ve eleştrilerle de olsa  dövdürmeyiz. Açıklamalardan, lansmandan tatmin olmayanlar yine tatmin olmamaya devam edebilirler" dedi.

 

 

HABER:İbrahim  AKDAĞ

Gazeteler