head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’da faaliyet gösteren esnaf oda başkanlarıyla bir araya gelerek yeni tip Koronavirüs tedbirleri ve önlemleri konusunda bilgilendirme ve fikir alışverişi için toplantı düzenledi...


Tüm dünyada etkisini gösteren COVID-19, bilinen adıyla yeni tip Koronavirüs tedbirleri ve etkilerini konuşmak, fikir alışverişinde bulunmak adına Alanya’da faaliyet gösteren esnaf oda başkanları ile bir araya gelen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, sürecin devlet eliyle ivedilikle yürütüldüğünü, Alanya’da da İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı koordinesinde gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirtti. Birer metrelik aralıklarla sosyal mesafeyi koruyarak gerçekleşen toplantıda, ilerleyen süreçte atılacak adımlar ele alındı.

BAŞKAN YÜCEL: “GEREKMEDİKÇE LÜTFEN EVDEN ÇIKMAYIN”...

Tüm Alanya kamuoyuna seslenen Başkan Yücel, aksi gerekmedikçe tüm vatandaşların evlerinde kalmaya devam etmelerinin virüsün yayılmasının önlenmesi noktasında büyük önem taşıdığını ifade etti. Başkan Yücel, “Dün kamu kurum ve kuruluşlarıyla bugün de esnaf oda başkanlarımızla bir araya geldik. Virüsün tüm dünyadaki etkileri ve ülkemiz ile ilçemiz nezdindeki durumunu değerlendirdik. Kentimiz ve ülkemiz için ne yapabiliriz konuları üzerinde durduk. Sağ olsun bugüne kadar milletimiz üzerine düşen her şeyi yaptı. Genelgelerle, kanun değişiklikleriyle vatandaşlarımız da bilinçleniyor. Lütfen bu alınan kurallara riayet edelim. Oda başkanlarımızın da bizim de beklentimiz herkesin bu kurallara uyması. Başta yaşlılarımız olmak üzere mümkün mertebe herkes aksi gerekmedikçe evde kalmalı. Lütfen bizlere yardımcı olun. Bizler belediye olarak üzerimize düşen her görevi yapıyoruz. Temizlik faaliyetleri başta olmak üzere periyodik çalışmalarımızı güvenlikten ödün vermeden yürütüyoruz. Alanya’da aktif hayatı sürdürebilmek adına her şeyi yapıyoruz. Tüm vatandaşlarımıza çağrım evde kalsınlar” dedi.

başkan başkanlarla 2 399100736221563216 39037

“ALANYA DÜNYAYA ÖRNEK BİR SÜREÇ YÜRÜTÜYOR”...

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir de, “Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel, bu süreci başından sonuna kadar özverili bir şekilde tüm kadrolarıyla yürütüyor. Tüm dünyaya örnek olacak bir şekilde temizlik ve dezenfekte çalışmalarını ekibiyle birlikte sürdürüyor. Ülkemizde de ilk kez esnaf temsilcileriyle bir belediye başkanı bu süreçte bir araya geldi. Bizlerin sorunlarını, taleplerini dinledi. Her şeyiyle örnek bir başkan. Bizleri can kulağıyla dinledi. Bu süreci hep birlikte atlatacağız inşallah” diye konuştu.

“BİREYSEL TEDBİRLERİ İHMAL ETMEYELİM”...

Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun ise şu ifadeleri kullandı: “Kitlelere temas edebilen herkes istek ve taleplerini iletti. Alanya’da yöneticiler nezdinde bir farkındalık var. Yapılabilecek daha neler var bunları tartıştık. Hepimizin bu virüs salgınına karşı kendi tedbirlerini alması ortak görüşümüz. Dezenfekte, hijyen noktasında, karantina noktasında yapılması gereken bireysel görevler var. Çalışanlar da bir yere kadar varlar. Bu noktada kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları üzerine düşeni yapıyor. Vatandaşlar da destek olmalı.”

başkan başkanlarla 3 66624940461834208 6560a

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler