head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

DSP-Demokratik Sol Parti Antalya İl Başkanlığından istifa eden Ercan Öngün,uzun süren suskunluğunu ve istifasının gerekçelerini basına yaptığı açıklama ile duyurdu.

Vatan sevdası,Mustafa Kemal aşkı ve ilkeleri ışığında Antalya halkına ve Türkiye ye hizmet için yola çıktığını ama genel başkanın çalışmalarını doğru bulmadığını açıklayan Ercan Öngünün açıklaması şöyle:

"Değerli Arkadaşlarım;

DSP Antalya İl Başkanlığından istifa ettikten sonra, partimin zarar görmemesi için herhangi bir açıklama yapmak istememiştim. Ancak geçen süreçte gelen telefonlar ve sorular giderek artınca bir açıklama yapma zorunluluğu hâsıl oldu.

Sözlerime M.K. Atatürk’ten bir alıntı yaparak başlamak isterim…

“Bugün hepimize düşen görev, Ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyete sahip çıkmak, Kurtuluş savaşını kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk Ulusu dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliği ile aydınlık yarınlara el ele güçlü biçimde yürüyecektir…”

Atatürk’ün söylediği gibi biz Demokratik Sol’culara düşen görev; Ulusal değerlere, bilince ve Atatürk’ün en büyük eserimdir dediği “Cumhuriyet’e” sahip çıkmaktır.

Değerli Arkadaşlarım 18 yılda geldiğimiz bu nokta da tam bağımsızlıktan söz etmek mümkün mü? Türk halkı 70 yıldır iç ve dış saldırılara bugüne dek direndi, direnmeyi sürdürüyor. Ancak son kırk yılda, özellikle AKP’nin tek başına iktidarda olduğu 18 yılda,uygulanan dış kaynaklı politikalarda,bağımsızlıktan yana olan ulus güçleri,gerek siyasi,gerekse ekonomik yönden ezildiler.Beslenip büyütülen iş birlikçiler,çeteleşen siyaset ve bunların doğal sonucu soygun ve talanla artık Cumhuriyetin varlığı tartışılıyor. İşte bu olumsuzluklar içinde,reçete belli iken,umutsuz Toplum kesimlerine “ umut ve güven “ vermesi gereken DSP Önder Aksakal’ın Genel Başkanlığında,özellikle son iki yıl içinde Ak parti ve Cumhur ittifakıyla yakınlaşma politikaları izler olmuştur.İzlenen bu yanlış politikalar partimizi Türk Halkının gözünden ve gönlünden düşürmüştür.Türkiye genelinde üye kaybına giden partimiz,il ve ilçe örgütlerini kurmakta zorlanır hale gelmiştir.DSP irtifa ve itibar kaybetmiştir.

DSP Genel Başkanına düşen görev ; “ Kim daha çok Milletvekili verirse onlarla ittifak yaparız ” DEĞİLDİR.

“ Ak parti ve Cumhur ittifakı Emperyalizme karşı mücadele veriyor ,bu nedenle desteklenmelidir “ diyerek yandaş Medya kanallarını dolaşarak Cumhur ittifakının ( Sarayın) gündeminin bir parçası olmak DEĞİLDİR.

DSP Genel Başkanını görevi ;

Ulusal birlik temelindeki Tam Bağımsızlık mücadelesinde, emperyalizme ve yerli uzantılarına karşı tavır almaktır. Sözde değil özde bu tavrı alan ve Cumhur ittifakına karşı mücadele eden halk kesimlerini DSP çatısı altında toplayarak partimizi iktidara getirmektir. Böylelikle AKP’den 2002’nin rövanşını almaktır. Devamında ise yapılacak şey bellidir, “1938’de kaldığımız yerden devam etmektir” değerli arkadaşlarım.

Atatürk’ün yolunda ve rahmetli Bülent Ecevit’in izinde olan biz Demokratik Sol’cular bütün bu yaşanan olumsuzlukları ve badireleri atlatacak güçte, bilinçte, birikimde ve kabiliyetteyiz.

Antalya İl Başkanlığı görevimden istifa etmemin nedeni yapılan bu yanlışları gün yüzüne çıkararak partime sahip çıkmak,dolayısıyla Ülkeme sahip çıkmaktı.Ben karanlığa bir mum yaktım.Değerli Arkadaşlarım karanlığa bir mumda sizler yakın.Sözlerimi bir başka alıntıyla bitirmek istiyorum.Hepinize Saygılarımı sunuyorum..

“ Güneş el ele verenlerin üstünde yükselir.

Öyle çıkılır karanlıktan aydınlığa “

Biliyorsunuz; Dilenenler değil,Direnenler kazanır !  "

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler