head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

İnsanların çöp konteynırlarından yiyecek topladığını şahit olduğunu belirten CHP’li Coşkun Karadağ, pandemi dönemi içerisinde halkın fakirleştiğini ve yokluk içinde yaşamaya başladığını söyledi... 

CHP Alanya İlçe Teşkilatı Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Mahmutlar Mahalle Temsilciliği’nde düzenlenen toplantıda konuşan CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, hayat pahalılığına değindi.

Başkan Coşkun Karadağ, “Ülkemizde şu an hayat pahalılığı son noktaya geldi sayılır. İnanın ki ben Alanya’da bile artık insanların çöp konteynırlarından yiyecek topladığını şahit olmaya başladım. Bu durum ülkemizin özellikle pandemi dönemi içerisinde halkımızın, biraz daha fakirleşmesi ve yokluk içinde yaşamasının göstergesi. Buradan hükümete çok çağrıda bulunduk. İnsanlarımızın yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve Alanya’mızın özel durumu olarak turizm işçilerinin hiç olmazsa asgari ücret olarak desteklendirilmesi, esnafımızın da bu konuda biraz alışveriş hareketi içerisine girmesi çok doğru bir yaklaşım olacak” dedi.  


“TARIM BORÇLARI SİLİNMELİ”...
Krediden ziyade devletin birtakım olanaklarını halka karşılıksız olarak vermesi gerektiğini belirten Karadağ, “Devlet tarımı da desteklemeli. Çiftçi kardeşlerimin 60 milyar dolayında borcu var. Bu borçların hükümet tarafından kesinlikle silinmesi gerekli. Bu dönemin biraz daha rahat atlatması, halkımızın nefes alması gerekiyor” diye konuştu.

“BÖCEK SÖZLERİNİ YERİNE GETİRİYOR”...
Pandemi dönemi içerisinde CHP’li belediyelerin sosyal belediyecilik anlayışını hayata geçirdiklerini vurgulayan Karadağ, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek seçim çalışmaları sırasında vermiş olduğun sözlerin hepsini tek tek yerine getiriyor. Halk Et’ten sonra Halk Süt yapılanmasını gündeme getiriyor. Davranışlarından dolayı büyükşehir belediyesine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


“14 MADDE HALA GEÇERLİ”...
Son günlerde Korona virüs vakalarını artmasına da değinen Karadağ, “Alanya’mız ve Antalya’mızda vaka sayılarının çoğaldığını görüyoruz. Kesinlikle gevşemeye kapılmadan, Covid-19’la mücadelede Sağlık Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu 14 madde hala geçerli. Sosyal mesafeye uymalıyız. Maskesiz dışarı çıkmamalıyız. Fiziksel mesafeye mutlaka uyumalıyız. Bunların yapılmaması ikinci bir dalgayı getirecek. Belki ikinci dalganın yıkımı çok daha fazla olacağından tüm vatandaşların daha dikkatli korunması gerektiğini düşünüyorum” dedi. 

 

 

 

 

Gazeteler