head
2183026 810x458 75f08
Salı, 23 Nisan 2024

İYİ Parti Alanya Belediye Meclis Üyesi Hacı Mevlüt Zavlak, 21.haziran 2020- (yarın) gerçekleşecek delege seçimlerinde kırıcı, ayrıştırıcı, ötekileştirici tavırlardan uzak durulması çağrısında bulundu... 

İYİ Parti Alanya Belediye Meclis Üyesi Hacı Mevlüt Zavlak partililere verdiği mesajında: “Türkiye sevdalısı kıymetli İyi Parti’liler, kongre takvimimiz başladığından beri Alanya’da ilk İyi Parti kongresini yapma heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Kongre sürecinin en önemli virajlarından birisini de yarın delegelerimizi seçerek geride bırakacağız. Parti içi demokrasinin sağlanabilmesi için delegelerin üyeler tarafından seçilerek belirlenmesi önemli bir kriterdir ve bu süreç bazı zamanlarda çekişmeli yarışlara sahne olabilir. Bu süreçte önemli olan ise sadece yarışı kazanmak değil bunu başarırken İyi Parti'li olma kimliğine yakışmayacak kırıcı, ayrıştırıcı, ötekileştirici tavırlardan uzak durmak ya da kazanmak için her yolun mübah olduğuna dair bir psikolojiye kapılmamaktır. Sonuçta parti içinde verilen bir mücadelede arkadaşlarımızın farklı adayları desteklemek istemeleri tamamıyla onların hür iradelerinin bir sonucudur ve bu sonuca saygı duymak bir tercih meselesi değil zorunluluktur.
Kongre sürecinden sonra da partimiz ve ülkemiz için birlikte mücadele vereceğimizi unutmadan birbirimize cümle kurarsak, kalıcı kırgınlıkların, önlenemez kopuşların olmadığı nezih bir kongre süreciyle kendimize ve İyi Parti'ye yakışır bir demokrasi şöleni ortaya koyarız. Yarın gerçekleşecek delege seçimlerinde aday olan partililerime bu önemli göreve talip olma konusunda gösterdikleri gayretten ötürü yürekten teşekkür ediyorum. Kaybedenin olmadığı sonuç ne olursa olsun, İyi Parti'nin kazandığı bir seçim olması dileklerimle hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi. 

 

 

 

 

HABER:İbrahim AKDAĞ

Gazeteler