head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

İYİ Parti Alanya Belediye Meclisi ve İmar Komisyonu Üyesi Didem Dim Özaltın, Demaş konusunda yanlış algı oluşturulmaya çalışıldığını belirtti.Demaş kararının Oy birliği ile alınmış bir karar olmadığını belirtti...  

İYİ Parti Alanya Belediye Meclisi ve İmar Komisyonu Üyesi Didem Dim Özaltın, DEMAŞ ile ilgili konuştu. Özaltın, “Merkezdeki yoğun yapılaşma bizlere ne yazık ki nefes alacak alan bırakmadı. Bu planlama yapılırken bir yandan Alanya’nın ihtiyaçlarına uygun bir yandan da planlanan bölge insanın alışkanlıklarını, ihtiyaçlarını, beklentilerini de ele alarak hareket etmenin en doğrusu olacağı kanaatindeyiz” dedi.

Özaltın, "DEMAŞ ile ilgili meclis kararı alınmış ancak yapılan itirazlar sonucunda karar uygulamaya geçememişti. Bugün alınan kararı değerlendirdiğimizde ise zemin katta 9.500m2 yapılaşmanın olacağı, bodrum katlar haricinde 6200 m2 ticari alan içeren, toplamda en az 24000m2 lik bir yapılaşma olacağını görüyoruz. Seçim sürecinde de öncelik olarak verdiğimiz bir söz vardı “DEMAŞ HALKA SORULACAK”. Biz hala onun arkasındayız" dedi.

Özaltın, "İYİ Parti grubu olarak diğer siyasi grupların aksine verdiğimiz karar olumlu yönde değil" dedi. 'Tek gayemiz yaşadığımız şehir için daha iyi, daha güzel, daha planlı bir gelecek' diyen Özaltın, arıtmanın bulunduğu alanda da bir kültür merkezi planlaması olduğu bu konuda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in bu konuda zaten arıtma için küçük bir yer bırakılarak geri kalanın kültür alanı olarak kullanılmasına onay verdiğini söyledi.

Gazeteler