head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Değerli Basın Emekçisi Dostlarım!

Basın üzerindeki sansürün kaldırılışının 112. yıl dönümünde 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nızı kutluyorum.

24 Temmuz 1908’de gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamıştır. Günümüzde ise basın, çağdaş ve demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri haline gelmiş, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olmuştur.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Basın, milletin müşterek sesidir” sözü basının toplumun aydınlatılması konusunda üstlendiği görevin önemini en güzel şekilde ifade etmektedir. Demokratik ve özgür toplumlarda basın yasama, yürütme ve yargıdan sonra 4. güçtür. Bu bilinçle hareket eden, kamusal bir görev olan gazeteciliği basın meslek ilkeleri doğrultusunda yapan, toplumun doğru ve gerçek bilgiye ulaşmasını sağlayan basın mensuplarımız son derece önemli bir görevi yerine getirmektedir.
Basının içinde bulunduğu şartlar her geçen gün gazeteciliği zor bir meslek haline getirse de tüm zorluklara göğüs gererek özveri ile çalışan ve görevini başarıyla sürdüren, bizleri doğru, tarafsız haberlerle buluşturan basın emekçilerimize teşekkür borçluyuz.
26 yıllık siyasi yaşamım boyunca pek çok haberi paylaştığımız, adeta mesai arkadaşlığı yaptığımız tüm basın emekçisi kardeşlerime, dostlarıma teşekkür ediyor, ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum. Tüm basın emekçilerimize sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum.

 

Muhittin BÖCEK
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı 

 

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler