head
2183026 810x458 75f08
Salı, 16 Nisan 2024

CHP'li Belediye Meclis üyesi Erkan Demirci, Başkan Muhittin Böcek'in seçimde verdiği vaadleri yerine getirdiğini söyleyerek, "Sırada Halk Yem ve Halk su var" dedi... 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi  Meclis Üyesi Erkan Demirci, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in seçim dönemindeki projelerini birer birer  gerçekleştirdiğini ifade etti.

Başkan Muhittin Böcek’in seçim döneminde hem üreticiyi desteklemeye yönelik hem de tüketiciye destek olma anlamında bazı projelerin hayata geçirildiğini söyleyen Demirci, “Biliyorsunuz seçim döneminde Muhittin başkanımızın hem üreticiyi desteklemeye yönelik hem de tüketiciye destek olma anlamında bazı projeleri vardı. Halk süt, Halk et , Halk su gibi. Bunların 2 tanesi hayata geçirildi. Halk Et Alanya'da Eczacılar Caddesi üzerinde Cuma Pazarı'nın Doğu kısmında açıldı" dedi.

erkan demirciunnamed 752e7

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi Meclis Üyesi Erkan Demirci

 


"EN ÇOK ETİN SATILDIĞI YER KEPEZ'DEN SONRA ALANYA"...
Başkan Muhittin Böcek’in vaatlerinden olan ve Alanya’ya da açılan Halk et projesi hakkında konuşan Erkan Demirci, satışların çok iyi gittiğini söyledi.

Demirci, "Uygun fiyata et satışları yapılıyor ve çok da iyi gidiyor satışlar. Şu anda Antalya Kepez'den sonra en çok etin satıldığı mağaza Alanya mağazası. Bu hem ihtiyacı olan insanların ucuza sağlıklı et almasını sağladığı faydasının yanı sıra bir de üreticiyi  destekleyici bir proje. Çünkü hayvanlar yerli besicilerden satın alınıyor" dedi.


"ÜRETİCİ DE DESTEKLENİYOR"...
Halk süt projesi hakkında da bilgi veren Meclis Üyesi Erkan Demirci, “Halk süt projesi de yine Antalya'daki damızlık sığır yetiştiricileri birliği ile yaptığımız bir ortaklaşa çalışma. Antalya'da üretilen sütü Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak alıyoruz. Doğrudan alım yaparak hem üreticiyi desteklemiş oluyoruz. Hem de o sütü pastörize edip ambalajlayıp ihtiyacı olan insanlara belediye olarak ücretsiz dağıtıyoruz. 2 yaş ile 5 yaş arası çocuğu olan aileler Büyükşehir Belediyesi internet sitesine girerek karşılarına çıkan formu doldurmaları durumunda gerekli. Sosyal Güvenlik incelemeleri yapıldıktan sonra hak edenlere bu süt dağıtılacak şekilde. 2 türlü hem ihtiyacı olan insanlara süt desteği sağlamış olacağız hem bebeklerimizin sağlıklı sütle buluşmasını sağlayacağız hem de besiciliği hayvan üreticisini desteklemiş olacağız. Direkt doğrudan çok taraflı bir destekleme projesi" şeklinde konuştu.

baskan BÖCEK 057c0


"SIRADA HALK YEM VE  HALK SU VAR"...
Konuşmasına Halk yem projesinden bahsederek devam eden Erkan Demirci, “Bunun arkasından da halk yem projesi var. Bununla ilgili Korkuteli'ndeki çalışma devam ediyor. Orada üreteceğimiz hayvansal yemlerle ve uygun fiyatlarla buradaki besicilerimiz desteklenecek vede üreticilerimiz desteklenecek. Bizim parti olarak da biliyorsunuz tabandan yerelden kalkınma yönünde bir projemiz var. Bu anlamda Antalya'daki çiftçilerimizi de üretimi teşvik etmek anlamında desteklemiş olacağız. Hem hayvan ,hem süt , hem yem anlamında projeler devam edecek. Halk su içinde çalışmalar yapılıyor. Bir tarih yok ama çalışmalar yapılıyor. Kısa zaman içerisinde bu da gerçekleşecek. Pandemi süreci öngörülemeyen bir süreçti bu yüzden  bazı projelerimizi geciktirdik. Özellikle bilerek biraz daha sosyal yardımlara ağırlık verdik. Çok acil olmayan ihalelerimizi erteledik. Daha çok ihtiyacı olan insanlara yardım etmeye yöneldik. Artık sürecin sonuna geldik. En azından azaldığı bu azalmaya bağlı olarak  da ;projelerimiz de bugünden sonra göreceksiniz sırayla gerçekleşecek" dedi. 

 

 

 

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler