head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm Türkiye’ye verdiği doğal gaz müjdesini değerlendiren Başkan Toklu, “Türkiye için tarihi bir güne tanıklık ediyoruz.” dedi...


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günlerdir beklenen müjdeli haberi verdi. Dolmabahçe’den ulusa seslenen Erdoğan, Karadeniz Sakarya Havzası’nda Fatih Sondaj Gemisi’nin 320 milyar metreküplük bir doğal gaz rezervi keşfettiğini açıkladı.


TOKLU: HAYIRLI OLSUN...
Ülkemizin cari açığının en büyük nedeni olan enerji konusunda atılan bu dev adımı AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Toklu değerlendirdi. Başkan Toklu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve emeği geçen isimlere teşekkür ederek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan müjdeyi açıkladı. Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdik. Fatih Sondaj Gemimiz Tuna-1 kuyusunda 320 milyar metreküp doğalgaz keşfetti. Milletimize ve Ülkemize hayırlı olsun.” dedi.

0x0 bakan albayrak sondaj gemimize guclu mirasimizi yasatmasi icin fatih ismini koyduk 984ec


DIŞA BAĞIMLILIK AZALACAK...
Bu tarihi günün önemini anlatan Başkan Toklu, “Ülkemizin en büyük ithalat kalemi enerjiydi. Doğal gaz konusunda atılan bu adımla ülkemizin cari açığı nerdeyse bitecek ve dışa bağımlı bir ülke olmayacağız. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi bugüne kadar enerji bağımlığı nedeniyle ülkemiz zor zamanlar geçirdi ve hep tehditler aldı. Bugün açıklanan müjde Büyük Türkiye yolunda atılan en büyük adımdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanlarımıza ve emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Her arayan bulamayabilir ancak bulanlar arayanlardır” diye konuştu.


“İNŞALLAH ALANYA’YA DA DOĞAL GAZ GELECEK”...
Başkan Toklu, Alanya’ya da doğal gaz gelmesi için yapılan çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Doğalgazın Alanya’ya gelmesi için her zaman girişimleri olan başta Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere tüm bölge milletvekillerimize de teşekkür ederiz. Konuyla ilgili çalışmalar sürüyor. İnşallah bu sürecin devamında Alanya’ya da doğalgaz gelecek ve vatandaşlarımız ucuz fiyatlarla doğal gazla buluşacak.” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

HABER: Sariye KAYATURAN

Gazeteler