head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 18 Nisan 2024

Alanya’da tarım sektöründeki vatandaşların kooperatif altında toplanması gerektiğini belirten CHP Alanya ilçe başkanı Coşkun Karadağ, bunun olağanüstü durumlarda istihdama çok büyük etkisi olacağını söyledi... 

 

KILIÇDAROĞLU ANTALYA'YA GELİYOR...

CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, 13 Kasım’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Antalya’ya geleceğini, kendilerinin de bu ziyarete katılacağını açıkladı.

Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan  Başkan Coşkun Karadağ, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in kısa sürede göreve başlamasını beklediklerini söyledi. Karadağ, “Mustafa Aras ise Antalya’da tedavi görüyor. Aldığımız habere göre kanındaki oksijen miktarı yükselmeye başladı. Endişeli durumu devam ediyor. Aras’ın en kısa sürede aramızda olacağını umut ediyorum” dedi.


“YENİ BİR SEZONA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDEYİZ”...
Alanya’da turizm artık sona erdiğini ve esnafın geçim sıkıntısı çektiğini aktaran Karadağ, “Esnafın almış olduğu kredileri geri ödeme durumu söz konusu. Bu kışın çok zor geçeceği belli. Hükümetin desteği ile inşallah bu kışı atlatıp yeni bir turizm sezonuna başlamak mecburiyetindeyiz” diye konuştu.

“KOOPERATİFÇİLİĞİN OLAĞANÜSTÜ DURUMLARDA BÜYÜK ETKİSİ OLACAK”...
Olağanüstü durumlarda desteklenmesi gereken sektörlerinden birisinin de tarım olduğunu vurgulayan Karadağ, “Ancak tarım sektörünü desteklerken kooperatifçiliği hayata geçirmek zorundayız. Kısa zamanda kırsaldaki tarım sektöründeki vatandaşları bir kooperatif altında toparlamak hem bizlerin hem de Alanya’daki birtakım kuruluşların görevi olmalı diye düşünüyorum. Bu kooperatif üretim ve tüketim kooperatifi şeklinde olursa olağanüstü durumlarda istihdam sağlamada çok daha büyük etkisi olacağı görüşündeyim” ifadelerini kullandı.


Tüm STK’lar ve siyasi partilerle ortaklaşa olarak turizmi 12 aya yaymak gerektiğini de dile getiren Karadağ, kültür turizmine önem verilmesini istedi.  

 

 

 

 

Alanya Güneşi Haber merkezi

Gazeteler