head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Başkan Toklu 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı...


Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Toklu mesajında;
‘‘Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 72. yıl önce ilan edilen; din, dil, ırk, cinsiyet, sosyal köken, siyasi düşünce gibi statüler sebebiyle hiçbir ayrım yapılmaksızın insanlara hak ve özgürlükler tanıyan, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabulünü takip eden yıllarda 10 Aralık tüm dünyada ve ülkemizde İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. Savaşlar, her türlü şiddet, bağımlılık, giderek kirlenmekte olan çevre kaynaklarımız bütün insanları tehdit etmektedir.
Ülkemiz, hak ve özgürlüklerin korunup geliştirilmesine yönelik uluslararası çalışmalarda her zaman öncü ülke olmuştur. İnsan haklarının evrenselliğinin muhafazası, ülkemizin ulusal ve uluslararası alanda konuya bakışının vazgeçilmez temel unsurudur. Ülkemiz bu anlayışla, geçmişte olduğu gibi bugün de, demokrasi, insan hakları, saydamlık, kadın-erkek eşitliği gibi ortak değerlerimizin güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılmasına; ırkçılık, hoşgörüsüzlük, yabancı düşmanlığı ile her türlü etnik-dini ayrımcılık ve aşırılıkla mücadele edilmesine yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürecektir.
Bu vesile ile tüm dünyada insanın yaratılıştan gelen haklarını kullanarak, insan onuruna yakışır bir yaşam sürmesi umuduyla 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü en kalbi duygularla kutluyor, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve sevgi getirmesini temenni ediyorum.’’ İfadelerini kullandı. 

 

 

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler