head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

Demokrasi ve Atılım Partisi Alanya ilçe başkanlığına genç avukat Ahmet Çakan atandı.

İl başkanlığında gerçekleştirilen törende,İl başkanı Süleyman Akıncı tarafından mazbatası verildi. Mazbata töreni öncesi kısa bir konuşma yapan il başkanı Süleyman Akıncı, sık sık vatandaşlarla görüşmeler yaptıklarını, esnaf ziyaretleri yapıp sorunları tespit ettiklerini belirterek " milletimizin hali perişan, ülke iyi yönetilemiyor, israflar artık herkesin gözüne batıyor, bir an önce milletin dertlerine deva olmak için çalışmalıyız" dedi. Antalya'nın tarım ilçelerinden biri olan Demre'de görüşmeler yaptıklarını ve aynı şikayetlerle karşılaştıklarını dile getirdi.

Mazbata töreni sonrası salonda bulunanlara hitap eden Alanya ilçe başkanı Ahmet Çakan, yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. "Bugün benim için ve DEVA Partisi Alanya İlçe yönetimi için, tarihi bir gündür.Bu özel günü yaşayabilmemizin önünün açan; başta Genel Başkanımız Sn. Ali Babacan’a ve Türkiye’deki tüm DEVA Partisi mensuplarına ayrı ayrı teşekkür ederim". giriş cümlesi sonrası, il başkanı Süleyman Akıncı'ya ve il başkanlığı kurucu üyelerine teşekkür etti.

 

DEVA AHMET ÇAKAN 3 b97a7

PARTİMİZİN BENİM DÜŞÜNCELERİMİ İFADE ETTİĞİNİ GÖRDÜM...

1993 yılı Alanya doğumlu ve serbest avukatlık yapan Çakan, Deva partisine katılma kararı hakkında, "partinin tüzük ve programını okuduğumda gerçekten benim düşüncelerimi net bir şekilde ifade ettiğini gördüm. Partimiz, prensip ve ilkeler üzerine kurulu bir yapıdadır. Hayata karşı şahsi bakış açım, hayatın her döneminde bir duruş sergilemem gerektiği yönündedir. Şahsi yapıma uygun bir parti tüzüğü, programı ile birlikte partinin ilke ve prensipleri benim bu oluşumun içerisinde yer almam gerektiği hissiyatını doğurdu. Belirttiğim genel kriterlerden dolayı buradayım yani DEVA ailesindeyim. Bu ilke ve prensipleri örnekleyici olarak belirtmek gerekirse; hukukun üstünlüğü, katılımcı ve çoğulcu demokrasi, şeffaflık ve hesap verebilirlik, istişare ve ortak akıl, fırsat eşitliği, liyakat ve özgürlük, eşitlik ve adaletin hakim olduğu bir düzenin oluşmasına yönelik siyasi hizmet anlayışıdır. Bununla birlikte partimiz, herhangi bir davanın, kavganın devamı niteliğinde olmayıp bir ideolojiye dayanmamaktadır.

Biz DEVA ailesi olarak tüm farklı görüşten insanları bir araya getirip Türkiye’nin yarınlarını inşa etme gayreti içerisindeyiz. Bunun içinde siyasetin içerisinde gençlerin ve kadınların yer alması gerekmektedir. Benim gibi genç bir çok kişinin partinin yönetiminde doğrudan yer almasını sağlayan Genel Başkanımız Sn. Ali Babacan’a müteşekkirim.

Partimiz, “özgürlük, eşitlik, adalet” temelleri üzerine kurulu bir demokrasi anlayışının savunucusudur. Bu itibarla, temel hak ve özgürlükleri; etnik köken, dil, din, mezhep, cinsiyet, siyasi ve sosyal aidiyet farkı gözetmeksizin tüm insanlar için tanıyıp ve iç hukukumuzu bu standartlara göre uyarlamayı hedefliyoruz.

Bunların yanı sıra ülkemiz, maalesef bugünlerde büyük sorunlar yaşamaktadır. Bunlara bir takım örnek verecek olursak; ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğü, geçim sıkıntısı ile işsizlik, ekonomi ve hukuk sisteminin işlevini yitirmesi gibi çözülmeyi bekleyen onlarca sorun bulunmaktadır. İnşallah biz DEVA ailesi olarak bu sorunları hep beraber çözeceğiz.

ÖZETLE; bahsedilen tüm sorunların altındaki asıl sorun hukukun üstünlüğünün benimsenmemesidir. Maalesef şu an ülkemizde hukukun üstünlüğü yerine bir makamın üstünlüğünün benimsenmesi söz konusudur. Genel Başkanımız Sn. Ali BABACAN’ın da belirttiği üzere; güçlendirilmiş bir parlamenter sistem ile birlikte hukukun üstünlüğünü benimseyip tüm sorunları ortadan kaldıracağız. Bu sayede hukukun üstünlüğünün benimsendiği ve erkler ayrılığının olduğu bir sistemde; ekonomi sorunu, basına uygulanan sansür ve baskı, geçim sıkıntısı, işsizlik gibi örnekleyebileceğimiz nitelikte ülkenin şu an içinde bulunduğu diğer tüm sorunları çözüme kavuşturacağız. Bir hukukçu olarak DEVA Partisi’nde var olma nedenimi buşekilde tanımlayabilirim. Şu ana kadar belirttiğim tüm durumlar, ülkenin genel sorunlarını ilgilendirmektedir. Biz DEVA Partisi Alanya İlçe Teşkilatı olarak genel siyasi anlayışımızı; istişare ederek ve ortak akıl doğrultusunda karar kılarak yerel yönetimimize uyarlamaya ve uygulamaya çalışacağız.

Alanya İlçe Teşkilatı olarak şu ana kadar yapılmamsı gereken kalemlerin hepsini kağıt üzerinde tamamladık. Yargıtay’dan üye kaydı için sayfamızın açılmasını bekliyoruz akabinde ise yeteri sayıda üye kaydını yapıp ilçe kongremiz için gün almayı hedefliyoruz. İlçe teşkilat ofisimizin yapımı sürmektedir. En kısa sürede tüm tadilatlarımız da tamamlanacaktır. Bunlarla birlikte projelerimizden bir kaçını, örnekleyici olarak sizlerle paylaşmak istiyorum.

DEVA AHMET ÇAKAN 2 c1f2f

TÜM GENÇLERİMİZE TEMAS EDECEĞİZ...

Alanya Alaeddin Keykubat Üniversitesi bizim ilçe sınırlarımız içerisindedir. Gerek üniversiteli gençlerimizi gerekse Alanya’da ikamet eden tüm gençlerimizin bize ulaşmasını sağlayacağız. Durumun elverdiği ölçüde bizzat ilçe teşkilatı olarak tüm gençlerimize biz temas edeceğiz, ulaşacağız. Öncelikle belirttiğim üzere tüm gençlerimizi dinleyeceğiz, şikayet ve istekleri nelerdir diye sorup bunların her birini ayrı ayrı notalacağız. Gençlerimizin sorunlarını çözüme kavuşturacak projeler hazırlayacağız. Mahallelerimizin tamamını gezeceğiz; esnaflarımızı, tacirlerimizi, STK’ları, dernekleri, kanaat önderlerini kısaca Alanya’nın sorunlarını ortaya koyacak ve bizlerin çalışmasına yararı olacak tüm değerli vatandaşlarımıza dokunup temas ederek, çeşitli ziyaretler yapacağız. Nasıl sorunları olduğunu, bizim kendilerine nasıl yardımcı olabileceğimizi sorup her sorunun cevabını da ayrı ayrı not alacağız. Ve budoğrultuda somut ve yararlı çözümler sunmak adına projeler üreteceğiz. Ayrıca DEVA Partisi Alanya İlçe Teşkilatı yönetiminden isteklerini, sorunlarla mücadele konusunda yardımlarını ve değerli görüşlerini de ayrı ayrı not alacağız. Bütün bu belirtilen durumları raporlayıp, çalışmalarımızı bu doğrultuda yapacağız.

Bahsedilenleri yaparken tüm vatandaşlarımıza, mesnetsiz ve yerine getiremeyeceğimiz vaatleri asla vermeyeceğiz Alanya’nın ekonomisine yön veren ve istihdamın en yüksek olduğu sektörler olan TURİZM, TARIM ve İNŞAAT alanlarına yönelik ayrı ayrı komisyonlar oluşturup çalışmalar yapacağız. Bununla birlikte her birsektöre yönelik alt yapısı sağlam temeller üzerine kurulu farklı projeler yapacağız. Örneğin; TURİZMİN belirli aylara yönelik değil tüm yılı kapsayacak şekilde sürekliliğini sağlamak ve bu sayede gerek ekonomik gelirin artırılması gerekse istihdamın devamının temin edilmesini amaçlayacağız. Bu tarihi günde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli basın mensubu arkadaşlarımıza, değerli il yönetim kurulu üyelerine, Alanya İlçe Teşkilatı’nın tüm yönetim kuruluna ayrı ayrı olmak üzere teşekkür ederim. Ülkemize ve Alanya’mıza, hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" cümleleri sonrası uzunca alkışlanan Ahmet Çakan, sahneye davet edilen yönetim kurulu üyelerine tek tek belgelerini dağıttı.

DEVA ALANYA YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU;

Armağan ÇAKIR, Atakan BARIŞ, Bedir Savaş POLAT, Cem SAK, Cengiz AKSOYER, Evren Mit AKGÜN, Gamze YATMAZ, Hasan SAN, Hüseyin KILLI Kadri Hüseyin BİRER, Niyazi DARI , Ogan SEVİM, Selimhan CİNAS, Semih OK,Şahin Ali BAYAR, Şeyma DURSUN, Şeref OK, Tevfik SİPAHİOĞLU, Umut ÖZKAN, Volkan TAYYAR, Zahide YAŞAR

Tören sonrası topluca hatıra fotoğrafı çekildi.

 

 

 

 

Haber; Cengiz Savaşeri

Gazeteler