head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

CHP'li milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel partisinden istifa etti. Vekillerin Muharrem İnce'nin yeni kuracağı partiye katılacağı iddia ediliyor.

CHP'li İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel partiden istifa etti. İstifa eden vekillerin Muharrem İnce ile hareket edeceği iddia ediliyor.

Geçen günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel duydukları rahatsızlıkları dile getirdi.

Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra atacakları adım merak konusu olan Çelebi, Aksoy ve Özel yaptıkları ortak basın toplantısı ile istifa ettiklerini duyurdu. Meclis'te açıklamada bulunan üç isim partinin politikasından rahatsız olduklarını bir kez daha dile getirdi. 

Çelebi, Aksoy ve Özel'in istifasından sonra CHP'nin TBMM'deki koltuk sayısı ise 138'den 135'e düştü.

İNCE'YE YAKINLIKLARI BİLİNİYOR...

Muharrem İnce yeni kuracağı parti için çalışmalarına devam ederken, CHP'den bazı vekillerin kendi partisine geçeceğini iddia etmişti. Özel, Çelebi ve Aksoy İnce'ye yakınlığı ile bilinirken, bu üç ismin yeni partide siyaset hayatına devam edeceği iddiaları ise güçlendi. Ayrıca CHP'den bazı milletvekillerinin de istifa edeceği gündemdeki yerini koruyor.

 

AK PARTİ'DEN İLK YORUM...

İstifaya ilişkin AK Parti'den ilk yorum ise Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu'ndan geldi. Akbaşoğlu, Twitter hesabı üzerinden şu ifadeleri kullandı:

"Oluşturmaya çalıştığınız sanal gündemler, sistem tartışmaları CHP içerisindeki büyük kavgayı perdelemeye yetmedi. İstifalar buzdağının görünen kısmı, bunlar CHP'nin iyi günleri..."

Gazeteler