head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

AK Parti Alanya İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay GÜVENÇ’ten 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı... 

GÜLAY GÜVENÇ 8 MART MESAJI ee88f

Tarihteki kadınlarımız toplumumuzda çok önemli yerlerde olmuşlardır.

Hz.Fatma , Hz. Ayşe , Hz. Hatice validelerimiz İslamiyet'in yayılmasında büyük rol almışlardır.Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım o dönemde okur yazar oluşuyla Zübeyde Molla olarak anılırdı.

Erzurumlu Kara Fatma, Nene Hatun askerlerimizle beraber cephede savaşmışlardır. Cumhuriyetin ilanı ile birlikte kadınlarımız siyasi, hukuki ve sosyal haklar elde etmişler; eğitimde, sosyal hayatta ve çalışma hayatında yer almaya başlamışlardır. Önce belediye ve muhtarlık seçimlerine katılan kadınlar, Meclise girmişlerdir. Müfide İlhan ilk kadın belediye başkanı, Gül Esin ilk kadın muhtarımızdı. Bizlerde bugünün kadınları olarak Alanya'nın ve Türkiye'nin geleceğinde , biz kadınlara büyük görevler düştüğünün bilincindeyiz. Bizler üreten, ürettiğini paylaşan hedefleri olan kadın sayımızın artmasını istiyor, kadınlarımızı destekliyoruz. Ve 18 yıllık Ak Parti iktidarımız dönemi boyunca kadını gerçek anlamda özgürlüğe kavuşturan tek parti olmanın gururunu yaşıyoruz. Siz kadınlarımız en derin denizlerde yüzebilir,en yüksek zirveye tırmanabilirsiniz. Kadınlar güçlü, güzel, sevgi dolu, merhametli kelimelerin ifade edebileceğinden çok daha fazlasıdır. Doğumdan ölüme hayatın her anında emekleriyle bizi biz yapan, başta şehit annelerimiz ve şehit eşleri olmak üzere bütün kadınlarımızın bu özel gününü yürekten kutluyorum. 

***

MHP ALANYA İLÇE BAŞKANLIĞI 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMA MESAJI...

MUSTAA TÜRKDOĞAN 10 OCAK 202163894 a615f

8 Mart Dünya Kadınlar Günü; ihlali imkânsız bir hakkı muhafaza, aşama aşama büyüyen bir mücadele azmini müdafaa, hepsinden önemlisi insan olmaktan kaynaklanan kazanımların muasır ve muazzez seviyelere taşınma iradesini simgelemektedir.Aynı zamanda 8 Mart, dalga dalga yayılarak küresel boyuta ulaşmış bir farkındalığın, eşitlik bilincinin ve sosyal uyanışın da miladıdır. Milliyetçi Hareket Partisi kadınlarımızın zaman içinde değişen sorunları ve ihtiyaçlarına karşı her zaman duyarlı olmuştur. Gelişen ve değişen dünyaya uyum sağlamak ve aynı zamanda hızlı gerçekleşen bu değişimlerin beraberinde getirdiği yeni sorunlarla birlikte, çözümü henüz gerçekleşmemiş mevcut problemlerin giderilmesi gerektiğinin bilincinde hareket etmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi yarım asırlık siyasi tecrübesi, ilkeli ve kararlı duruşuyla siyasette ilklere imza atmış, rol model olmuştur. Bunun yakın zamandaki örneği ise, kadını siyasette merkeze alan ve Türkiye siyaset tarihinde ilk olan, Genel Başkanımız Devlet BAHÇELİ Beyefendi'nin himayelerinde ve onursal başkanlığında gerçekleştirilen “Toplum, Kadın ve Şiddet” temalı 1. MHP KAÇEP Sempozyumudur. Bilgi şölenimiz toplum, kadın ve şiddet temaları ile sınırlı tutulmuş ve çok farklı disiplinlerden bilim insanları, araştırmacı, milletvekili, medya ve STK temsilcilerinin katılımıyla 2 panel ve 2 konferans gerçekleştirilmiş, 17 oturumda 66 bildiri sunulmuştur. Bugüne kadar, kadın teşkilatları oluşturmak gibi birçok ilki gerçekleştiren Milliyetçi Hareket Partisi’nin, toplumumuzun kanayan yaralarından biri olan kadına şiddet konusunu, bilim dünyasıyla irtibat kurarak bir bilgi şöleni tarzında masaya yatırması, bir ilk uygulamadır. Türk Kadınının kadim tarihimizin derinliklerinden günümüze ulaşan şahsiyetli, dirayetli duruşunun, devletin ve milletin bekası için üstlendiği rolün devam etmesi; Türkiye’nin güçlenmesi, gelişmesi ve muasır milletlerin arasında yer almasının ve hatta lider konumuna yükselmesinin anahtarıdır. 8 Mart Dünya Kadınlar gününde öncelikle yüreği acıyla doluyken onurlu ve dik duruşuyla “Vatan Sağ Olsun” diyerek; azametli ve gururlu varlığıyla Aziz Milletimizi şereflendiren iffet abidesi Şehit Analarımıza sevgi, saygı ve şükranlarımızı sunuyor, Müslüman Türk kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü sevgi ve saygıyla kutluyorum.

Mustafa TÜRKDOĞAN MHP Alanya İlçe Başkanı

***

AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı...

MUSTAA TOKLU 11 ŞUBAT 2021 9d794

Toplumun en önemli yapı taşı olan, hayatımızın her anını daha özel kılarak güzelleştiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Tarih boyunca kurduğumuz devletlerin harcını yoğuran, Kurtuluş Savaşı’nın görünmez kahramanları olan, Cumhuriyet döneminde ülkemizin katettiği mesafede çok önemli katkıları bulunan, istiklalimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden kadınlarımız, geleceğimizin inşasında önemli rol oynamaktadır. Eğitim, bilim, kültür, sanat, siyaset, ekonomi ve spor gibi her alanda büyük başarılar ortaya koyan kadınlarımız, annelik gibi manevi rollerin yanında, bu gün toplum içerisinde söz sahibi olmanın da haklı onurunu yaşamaktadır. Hükümetimiz tarafından kadınlarımız yaşamın her alanında olsunlar diye, çalışıp üretebilsinler diye evlatları için kreş desteği, süt izinleri, doğum borçlanmaları gibi pek çok konuda kadınlarımıza yönelik birçok yasal düzenlemeler yapılmıştır.Devletimiz her imkanıyla kadınların yanında ve destekcisidir. Bu vesileyle, hayatımızın doğumdan ölüme kadar olan her anında, varlıklarıyla onurlandığımız, desteklerini bizden hiçbir zaman esirgemeyen kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevginin, şefkatin ve fedakârlığın simgesi olan kadınlarımıza saygılarımı sunuyorum.

***

ADD-Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şube Başkanı Zühal Sirkeli'nin  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajı... 

ZÜHAL SİRKELİ 8 MART 2021 83d86

Kadınların mücadele ateşini, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 40 bin kadın dokuma işçisi, ABD’nin New York kentinde, bir dokuma fabrikasında 8 Mart 1857'de greve başlayarak yaktı. Sadece "daha iyi çalışma koşulları" istiyorlardı ve başlattıkları grevde çıkan yangında 129 kadın can verdi. Bu feci olayın tarihi 8 Mart 1857'ydi.
Tarihe büyük bir emek mücadelesinin anma günü olarak geçen 8 Mart, Alman politikacı ve kadın hakları savunucusu Clara Zetkin ve onun gibi emek veren tüm kadınların uzun süren mücadeleleri sonunda dünyada özellikle kadın emeğinin sömürüsüne karşı direnişin simgesi haline gelmiştir.
1977 yılında BM tarafından “Emek” kelimesi çıkarılarak “Dünya Kadınlar Günü” haline getirilen 8 Mart; bir “kutlama” günü değil; Kadınların yüzyıllar süren emek mücadelesinin, kazançlarının, kayıplarının, sadece sermayenin değil, geleneklerin, törelerin, siyasetin kadını nasıl sömürdüğünün konuşulacağı bir “anma” günüdür.
Ülkemizde bu gün “Kadından, “Kadın emeğinden söz edebiliyor olmamızı, “Kadının işgücü olarak üretime katılması, toplumsal yaşamda hak ettiği yerde bulunması, sadece bireysel değil toplumsal gelişimin, çağdaş ve ileri bir toplum olabilmenin en temel unsurudur.” diyen Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kurduğu, Laik Cumhuriyet’e borçlu olduğumuzu hiç unutmamalıyız.
Atatürkçü Düşünce Derneği;
Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda en ön saflarda savaşan, Türk Devrimini ödünsüzce savunan, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün gösterdiği Tam Bağımsızlık hedefine kararlı bir şekilde yürüyen Türk Kadının emeğinin sömürülmesine, her türlü şiddete maruz kalmasına, kadını “yok” sayan zihniyetlere, sessiz kalmamıştır, kalmayacaktır.
Kadını “yok” sayan bir anlayışı bu ülkeye egemen kılmaya çalışanlara Mustafa Kemal ATATÜRK’ün
“Bir toplum, bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan oluşmaktadır. Mümkün müdür ki, bir kitlenin bir parçasını ilerletelim, diğerine aldırış etmeyelim de kitlenin tümü ilerleme onuruna erişebilsin. Mümkün müdür ki, bir topluluğun yansı topraklara zincirle bağlı kaldıkça diğer kısmı göklere yükselebilsin? Kuşku yok, ilerleme adımları, dediğim gibi iki cins tarafından beraber, arkadaşça atılmak ve ilerleme ve yenilik alanında birlikte yol almak gereklidir. Böyle olursa inkılâp başarılı olur.” sözlerini hatırlatıyoruz.
Laik Cumhuriyet rejimi ile var olan, “Çağdaş, eşit yurttaş” kimliği, Türk Kadınlarının vazgeçilmezidir. İktidar eliyle toplumda yaratılan cinsiyet ayrımcılığı, kadınların ayağındaki prangadır. Cumhuriyet ile özgürleşen kadın, bugün yeniden yok edilmenin kıyısına gelmiştir.
Çağdaş Türk Kadını, emeğinin ve kimliğinin sömürülmesi karşısında direnmeye devam edecektir. Bu uğurda savaşım veren, Tam Bağımsız bir ülke, daha iyi bir dünya kurmak için çaba harcayan tüm kadınlarımızı Mustafa Kemal ATATÜRK’ün devrimci ruhuyla selamlıyoruz…
Zuhal SİRKELİ
ADD Alanya Şube Başkanı

***

İYİ PARTİ ALANYA İLÇE BAŞKANI ALPER ARIKAN'IN 8 MART KADINLAR GÜNÜ MESAJI... 

ALPER ARIKAN 20 EKIM 2020 122048973 807620173329586 5606709373189406707 n d7fb4

Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.” Mustafa Kemal Atatürk Ülkemizde ve dünyanın ekseriyetinde her kadınlar gününde ne yazık ki hep olumsuzlukları konuşmak zorunda kalıyoruz. Mecburi bir hassasiyet ile gerek kadınlarımızın kendisi gerek ise bir kadının eseri olduğunun farkında olan bizler; kadınlarımız için susmayacağız, susturulamayacağız. Özellikle ülkemizde kadınlarımız hak etmiş ve insanlığın gereği olan cinsiyet eşitliğine kavuşana kadar yüksek sesle konuşacağız. Bugün erkek olmayı değil insan olmayı savunacağız. Bugün insani haklarından mahrum bırakılan,erkeğin gücü ve toplum baskısı altında meşru haklarından men edilen, her türlü şiddet ve psikolojik baskı ile şekillendirilmeye çalışan kadınlarımızı konuşacağız. Dünyada bir kişi dahi yoktur ki bir kadın tarafından doğurulmamış olsun. Bir ananın evladı olarak doğmuş insanlıktan uzak varlıkların bir kadına şiddet uygulamasını hiçbir zaman anlayamayacak ve en sert bir şekilde karşısında duracağız. Kadınsanız, 9 yaşındaki çocuk anne olabilir sözünü duyabilirsiniz, Kadınsanız, çocukken mahallede akranlarınızla top oyanayamazsınız. Kız gibi davran derler, Kadınsanız, giyiminizle sıfatlandırılırsınız. Üstelik sizi hiç anlayamayacak kişiler tarafından yargılanırsınız. Kadınsanız, geç saatlerde dışarıya çıkamazsınız mesela. Kadınsanız, iş hayatında erkek işleri ile karşılaşabilir; evlenmeniz, çocuk doğurmanız iş hayatınızı olumsuz etkileyebilir. Kadınsanız, kadın yüksek sesle gülmemeli diyen hadsizlerle karşılabilirsiniz. Eğer kadınsanız hep insan olduğunuzu hatırlatmak zorunda kalırsınız. Ne yazık ki! Kadınlarımızın için çok çalışacağız. Çocuklarını bırakıp cephelerde vatanı için çarpışan; Ayşe Çavuş'un, Halime Çavuş'un, Tayyar Rahime'nin, Kara Fatma'nın, Kadın yazamaz denildiğinde kalemiyle Milli Mücadeleye ışık olan Halide Edip'in, Göklerde Türk'ün kudretini gösteren Sabiha Gökçen'in, Bir milleti yeniden var eden Zübeyde anamızın ve daha nice kahraman Türk Kadınlarımızın hakkı için; Biz,'kadın hareketi' olan İYİ Parti'nin temsilcileri olarak nefesimiz yettiğince, erkeklik ile değil insanlık duygularımız ile kadınlarımızın yanında olarak; toplumsal eşitlik için,toplumun kadın üzerindeki baskısını ortadan kaldırmak için,kadına şiddetin ortadan kalktığı 'kadın eli değmiş' bir Türkiye için çalışacağız. Eli öpülesi şehit analarımız başta olmak üzere kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun...

Alper Arıkan/İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı

***

CHP ALANYA İLÇE BAŞKANI COŞKUN KARADAĞ'IN 8 MART KADINLAR GÜNÜ MESAJI... 

COŞKUN KARADAĞ 24 ŞUBAT 2021 MANŞET 06075

1857 de Amerika New York da 129 emekçi kadınların içinde bulunduğu grevcilerin yanarak öldüğü8 MartTürkiyede 1921 yılında emekçi kadınlar günü olarak Kutlanmaya başlamış, ancak 1980 Dikta rejimi döneminde 4 yıl kutlanamamıştır. Günümüzde, emekçi kadın denince başta fedakarca görev yapan sağlık çalışanları ve eğitim çalışanları kadınlarımızla birlikte ,emeği ile geçinen tüm kadınlarımızın günü kutlu olsun. CHP Ülkemizde tüm çalışma alanlarda olduğu gibi siyasi hayatta,da kadınların Yer almaları konusunda en duyarlı partidir. Tüm temsil ve yetki alanlarında,yüzde 33 cinsiyet kotası ile vede çalışma alanlarında kadınların temsil edilmelerini hassasiyetle takip etmektedir. Kadına şiddet kesinlikle kabul edilmemektedir. Tüm emekçi kadınların gününü kutluyorum.

***

Gelecek partisi Alanya  İlçe Başkanı Av. Mevlüt Çakan'ın "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" mesajı... 

MEVLÜT ÇAKAN 10 OCAK 2021 08397

Kadınların toplumumuzda hak ettiği yeri bulması için Gelecek Partisi olarak ilk günden beri gerek parti kademelerinde gerek yönetim ve başkanlık kurullarında aktif olarak kadınlarımız görev aldı. Tabi bunun hayatımızın her alanında olması için mücadele ediyoruz. İş dünyasından, sivil toplum kuruluşlarına kadar sosyal sorumluluk projeleri kapsamında dahi kadınların ötekileştirilmediği, onların cinsiyetçi ayrımcılığa maruz kalmadığı, temel hak ve hürriyetlerinden yoksun bırakılmadığı bir gelecek inşa etmenin uğraşı içerisindeyiz. Bu süreçte kadınlara yönelik taciz, tecavüz ve maalesef cinayetlerin son dönemlerde hiçbir şekilde savunulacak yanı olmayan sansasyonel eylemlerle ülkemizin gündeminde ilk sıralarda olması çok üzücü bir durum. İnanıyoruz ve ümit ediyoruz ki psikolojik olarak her geçen gün kendini baskı ve korku altında hisseden, sürekli tehditlerle karşı karşıya kalma korkusu yaşayan kadınlara huzurlu, güvenli ve insanca bir yaşamı hazırlayacağız. Kadınlarımıza bunu tesis etmek için gelecek adına hep birlikte nitelikli mücadele ile bunun aşılacağına inancımız tamdır. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar, tüm kadınlarımıza sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim.

 

 

 

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

 

 

 

 

 

Gazeteler