head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı bakanlıklara yaptığı atamalara ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayınlandı...


--Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık,

--Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Vedat Bilgin,

--Ticaret Bakanlığına Mehmet Muş atandı. 

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye bölündü...


Resmi Gazete’de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye bölündü. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın kurulması için yayımlanan kararnamede ilgili yasal düzenlemeye da kamu personel işlemlerinin yürütülmesi için bazı maddeler eklendi. 

 

 

DERYA YANIK KİMDİR?

DERYA YANIK 2 0d40a

AK Parti'nin 75 kişilik MKYK listesine giren Derya Yanık, 1972 yılında Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Kadirli'de, orta ve lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi'nde tamamladı. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Aralık 1996 itibariyle İstanbul Barosu'na bağlı olarak avukatlık stajını tamamladı. Aynı tarihten bu yana serbest avukat çalışıyor.

AK Parti İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi olup 2004-2014 yılları arasında 5 ve 6. Dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu Başkanlığı, AK Parti Grup Sözcülüğü görevlerinde bulundu. 

 

 

MEHMET MUŞ KİMDİR?

MEHMET MUŞ 2 0153b

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Trabzon'un Sürmen ilçesinde 1982 yılında doğdu.

Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümü'nü bitirdi. Washington State University School of Economic Sciences'ta Ekonomi alanında yüksek lisans yaptı. Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi Ana Bilim Dalında Ekonomi doktorasını tamamladı.

Özel sektörde bütçe planlama ve raporlama uzmanı olarak çalıştı. AK Parti Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 

4, 25 ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Dışişleri Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, AB Uyum Komisyonu, NATO Parlamenter Asemblesi (NATOPA) Türk Grubu ve AK Parti MKYK Üyesi olarak görev yaptı. AK Parti Grup Başkanvekilidir.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Muş, evli ve 1 çocuk babasıdır.

AK Parti MKYK Üyesi / Avukat- AK PARTİ MYKY üyesidir.

 

VEDAT BİLGİN KİMDİR?

VEDAT BİLGİN bbaeb

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Vedat Bilgin atandı.

Sosyolog, bilim insanı ve yazar Vedat Bilgin, 22 Eylül 1954'te doğdu.

TBMM 25. ve 26. Dönem Ankara Milletvekili Bilgin, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi, AGİTPA (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi) Türk Grubu Başkanı olarak görev yaptı.

Vedat Bilgin, T.C. Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkan Vekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak da görev yapmaktaydı.

 

 

 

Gazeteler