head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Müslümanları ilk kıblesi olan, Mescidi Aksa ve ibadet edenlere yönelik İsrail'in alçak saldırısını şiddetle kınadığını ifade eden MÜSİAD Alanya Şubesi Başkanı Mustafa Durusoy, “Kudüs ve Filistin kırmızı çizgimizdir. İşgali ve kardeşlerimize yönelik şiddeti reddediyoruz" dedi... 

israil zulmü 1 b2e57

İsrail  polisi işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da cemaate yönelik saldırı düzenledi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Alanya Şube Başkanı Mustafa Durusoy, Filistin’de Müslümanlar için kutsal öneme sahip Mescid-i Aksa’nın İsrail polisi tarafından basılmasına tepki gösterdi.

israil zulmü 4 b6978
”Yıllardır tüm dünyanın gözleri önünde Filistinli Müslümanlara karşı her türlü zulüm ve işkenceyi reva gören İsrail, bu kez de tüm Müslümanlarca kutsal sayılan Mescid-i Aksa’yı çiğnenmiş. Yapılan hukuk tanımaz eylemler, tüm dünya Müslümanlarını infiale uğratmıştır. Bu haksız saldırıları kınıyoruz. Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırı İsrail'in saldırgan hasmehane tutumunu bir kez daha ortaya koymuştur. Kıble Mescidi’nin içinde namaz kılan cemaate ses bombalarıyla saldırı sonucu yüzlerce kişinin yaralanmasına sebep olundu. ‘Dünya bu işgal ve hukuksuzluğa göz yumdukça İsrail'in zulmü devam ettirecek. İslam dünyası ortak hareket edip tepkisini ortaya koymalı" dedi. 

israil zulmü 3 bc3fc

 

 

 

HABER: Sariye KAYATURAN

Gazeteler