head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

“Sorunların üstesinden el birliğiyle geleceğiz”...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere ve beraberindeki oda başkanları ile görüştü. Ziyarette AESOB Başkanı Dere, Başkan Böcek’e esnafın taleplerini içeren bir dosya sundu. Başkan Böcek, her zaman esnafın yanında yer aldıklarını belirterek, “Pandemi sürecinde de zor günler geçiren esnafımızı yalnız bırakmadık. Elimizden gelen desteği sağlayarak esnafımızın zor gününde yanında olmaya çalıştık. Bundan sonra da esnafımızla birlikte sorunların üstesinden geleceğiz” dedi.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, Antalya Şoförler Odası başkanı Niyazi Özçelik, Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin, Serik Şoförler Odası Başkanı Sedat Karagöz, Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış, Finike Şoförler Odası Başkanı Ziya Aydemir, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ziyaret etti. Ziyarette esnafın pandemi süreciyle ilgili yaşadığı sıkıntılar ele alınırken, Başkan Böcek destek sözü verdi.

DESTEK TEŞEKKÜRÜ...

Başkan Muhittin Böcek’e pandemi sürecinde esnafa verdiği destek için teşekkür eden Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, “Büyükşehir Belediye Meclisi’nde esnafımızı mutlu eden kararlar aldınız. Meclis kararı ile Büyükşehir kiracısı olan, mücbir sebeplerle faaliyetini durduran esnaflarımızın kapalı oldukları süre boyunca kiralarını almadınız. Yine yıllık ilan reklam vergileri ile yıllık çevre temizlik vergilerini almadınız. Faaliyette bulunan esnaflarımızın kiraları 3 ay faizsiz olarak ertelendi. Yine otobüsçü esnafımıza akaryakıt desteği sağladınız. Dezenfekte çalışmalarını gerçekleştirdiniz. İhtiyaç sahiplerine ve iş yerleri kapalı olan esnaflarımıza gıda yardım kolisi dağıttınız. Bazıları bunu söyleme gizli olsun diyor ama yapılan şeyler için teşekkür etmemiz lazım. En zor günümüzde bizim yanımızda oldunuz. Bunlar için sizlere teşekkür ediyoruz Başkanım” dedi.

TAKSİMETRELER TEK TARİFE OLACAK...

Dere, daha sonra esnafın taleplerini içere dosyayı Başkan Böcek’ teslim etti. 27 yıllık siyasi hayatı boyunca her zaman esnafın yanında olmaya gayret gösterdiğine vurgu yapan Başkan Böcek, “Planlı, kurallı, kimlikli bir kent için çalışıyoruz. Bunu yaparken de Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere sivil toplum örgütlerimizle bir araya geliyor ve ortak hareket ediyoruz. Antalya’da taksimetrelerin tek tarife olması yönünde sizlerle birlikte bir çalışma başlattık. Antalya merkezde, Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar taksimetreler tek tarife olacak” diye konuştu.

1 HAZİRAN’I BEKLİYORUZ...

“Hep birlikte 1 Haziran’ı bekliyoruz” diyen Başkan Böcek şunları söyledi, “Normalleşme sürecinin belli olmasıyla önümüzü daha rahat görüp alınacak önlemler ve kararlar konusunda yine ortak akılla hareket edecek ve yol haritamızı belirleyeceğiz. Antalya’mızı daha güzel ve sağlıklı günlere el birliğiyle kavuşturacağımıza inanıyorum.” 

 

 

 

Alanya Güneşi Haber Merkezi

Gazeteler