head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 25 Nisan 2024

Alanya’ya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Bir taraftan sivil toplum örgütlerimizle, tüm siyasi parti başkanlarımız, muhtarlarımız Alanya’mızın ne talebi olursa onu da gerçekleştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu... 

Antalya Büyükşehir Belediye Bakanı Muhittin Böcek, yapımı devam eden hizmet birimini incelemek üzere Alanya’ya geldi. Binayı yerinde inceleyen Başkan Böcek, binanın yapım sürecinde katkısı olanlara teşekkür ederek binanın doğum günü olan 25 Ekim’de biteceğini söyledi.İncelemeden sonra açıklamalarda bulunan Böcek, saat 24:00’ten sonraki müzik yasağını ise uygun bulmadığını aktardı.


Alanya’da Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yakışan ve ulaşımla ilgili sıkıntısı olmayan bir yerde,Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet binası tadilatı çalışmalarında hız kesilmediğini aktaran Böcek, bina hakkında yaptığı konuşmasında, ‘’ Eylül sonuna tamamlanacak ve benim de doğum günüm olan 25 Ekim’e biteceğini söylediler.Daire başkanı arkadaşım da denetimini ona göre yapacak. Biz de üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Burada amacımız bütün Alanyalı hemşerilerimizi, köyden gelen, kırsaldan gelen muhtarlarımız da dâhil olmak üzere burada, Büyükşehir Belediyemizin hizmet biriminden yararlanacaklar.

böcekten alanya ziyareti 2 19493
ATASEM kurs merkezinin de burada yer alacağını aktaran Başkan Böcek, muhtarlar için de bir oda tahsis edileceğini belirterek, ‘’Onlar da buraya geldiklerinde çalışma anlamında işleri olur, bekleme salonu olur, onlara da bir oda yapalım dedik. Kısacası çok amaçlı bir belediye hizmet binasını sizlerle birlikte açacağız. Biliyorsunuz ki binayı biz Alanya Belediyesi’nden 10 yıllığına aldık. Ben buradan emeği geçenlere Alanya Belediye Başkanı’mıza, belediye meclis üyelerimize, yüklenici firmaya, İlçe başkanıma, çalışma arkadaşlarıma, kıymetli basın mensubu arkadaşlarımıza ve başkanımıza teşekkür ediyorum’’ dedi.


Her ilçenin kendine özel durumları olduğunu aktaran Böcek, Alanya’da bir taraftan turizm bir taraftan tarım , kırsala bakıldığında hayvancılıkla uğraşan dahi olduğu için turizm,tarım, ticaret üçlüsünün Alanya’da var olduğuna değindi.

Böcek, ‘’Antalya'mız Türk turizminin başkenti. Bir taraftan da tarım ve ticaret de var. 3T dediğimiz olay Antalya'da olduğu gibi Alanya'da da var’’ dedi.


Yerelden kalkınma projesi adı altında gereğini yaptıklarını aktaran Böcek,’’ Üreticilerimize yapmamız gereken yardımlarımızı yapıyoruz. Tarımsal sulama ile ilgili çalışıyoruz ve aynı zamanda halk et, halk süt seçim bildirgemizde olan projelerimizdi. Onları da gerçekleştirdik. Bir taraftan ASAT ile ilgili büyük yatırım yapıyoruz. Su patlağı ile ilgili şikâyetler alıyorduk. Şimdi sırasıyla planlı programlı çalışıyoruz kurallı, kimlikli kent için geldik. Bu bütün ilçelerimizde geçerli. Alanya'mız büyük bir ilçemiz’’ diye konuştu.

böcekten alanya ziyareti 3 da12c
Alanya’nın tüm taleplerini değerlendirme altına alacaklarını aktaran Böcek, ‘’Şimdi Antalya Turizm Birliği Başkanı olduk ve hiç siyaset gözetmeden 17 ilçe belediyemiz katıldı. Bir bütün içerisinde turizmle ilgili birliğimizi kurduk. Orada da hem Alanya'mızı hem Antalya'mızı, hem Türkiye'mizi tanıtacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize ne düşüyorsa onları yapmaya çalışacağız. Alanya'da hemşerilerimin duaları ve iyi dilekleri için de çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra her ay burada olacağız. Hizmet binamız hizmete girdiği an itibarıyla hep beraber buluşmalarımıza devam edeceğiz ve projelerimizi anlatacağız. Tüm sivil toplum kuruluşları, tüm siyasi parti başkanlarımız, muhtarlarımızla hep birlikte Alanya'mızın ne talebi olursa onu da gerçekleştirmeye devam edeceğiz’’ dedi.


Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın saat 24:00’den sonra getirilen müzik yasağının doğru bir karar olmadığını belirten Başkan Böcek, ‘’Vatandaşlarımız yaklaşık bir yılı geçmiş bulunmakla beraber ,müzisyenler olmak üzere esnaflarımız da bir çok sıkıntı yaşadı.Alanya'nın içinde meskun mahalle zaten burada canlı müzik,eğlence merkezi açmak mümkün değil.Zaten yapılmıyor da.Ancak burada turizme hizmet eden ilçelerimiz var. Bu anlamda saat 24’ün uygun olmadığını düşünüyorum.Bazı istisnalar kaideyi bozmaz,bazı istisnalar vardır devlete, hükümete ekonomik anlamda en büyük katkıyı sağlamaktadır.Bunlardan bir tanesi turizmcilerimizdir.En büyük katkılardan biri turizm sayesinde olmaktayken saat kısıtlamasının 24:00 olması uygun değildir.Bazı yerlerde eğlenceler en erken 23:00’de başlıyor.Bunu göz önüne almalarını ve büyüklerimizden tekrar düşünmelerini diliyorum.Bunun doğru olmadığını düşünüyorum.Bu kapsamda önümüzdeki süreçte tekrar bir değerlendirme yaparlar diye umut ediyorum’’ diye konuştu.  

 

 

 

 

Gazeteler