head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, “Aşı karşıtlarına akıl erdiremiyorum. Aşı karşıtlıklarını da bertaraf etmek için aşı HES’i uygulamasına geçilmeli” diye konuştu...

başkan coşkun karadağ basın açıklaması ikide 289da

CHP  Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Kurban Bayramı sonrası Alanya’nın HES uygulamasında kırmızı renkte olduğuna dikkati çekerek, vatandaşlara aşı olmaları çağrısında bulundu.

başkan coşkun karadağ basın açıklaması 1 fb25f

Açıklamasına Kurban Bayramı döneminde ilçede yaşanan olumsuz görüntülere değinerek başlayan Karadağ, burada asıl dikkat edilmesi gereken konunun Covid-19 olduğunu vurguladı. Karadağ, “Alanya bayram öncesinde mavi renkte iken bayram sonrası kıpkırmızı oldu. Asıl tehlike bu. Yoksa onun dışındaki temizlik gibi konular çözülebilecek sorunlar. Ne yapılması konusunda 2 yıldır söylediğimiz gibi hijyen, sosyal mesafe ve maske kuralına uymamız gerekiyor. Bence bu saatten sonra en fazla dikkat edilmesi gereken konu aşı. Aşıya tüm halkımız çok dikkat etmeli. Kesinlikle aşı olunmalı. Aşı karşıtlarına akıl erdiremiyorum. Belediyeler, yetkili kurumlar, özellikle Diyanet Cuma hutbelerinde aşı konusuna mutlaka değinmeli. Tüm halkımızın aşı olması için tavsiyede bulunmalı. Nasıl ki HES kodu uygulaması var ise, aşı karşıtlıklarını da bertaraf etmek için aşı HES’i uygulamasına geçilmeli diye düşünüyorum” dedi.

başkan coşkun karadağ basın açıklaması 2 c6785

BAŞKAN KARADAĞ: " MÜLTECİ SORUNU BÜYÜK TEHLİKE"...

Son günlerde Türkiye’yi en çok ilgilendiren konulardan birinin Suriyeli ve Afgan göçmeler sorunu olduğunu vurgulayan Karadağ, politikada göçmen konusunda çok ciddi tavırlar alınması gerektiğini söyledi.

CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, “Bunu suiistimal edenler de var. Alanya’mızda olmayan birtakım görüntüleri sanki Alanya’ymış gibi lanse etmek de Alanya’ya ihanetten başka bir şey değil. Buna karşın bir gerçeklik var. Ülkemizdeki en büyük sorunlardan birisi göçmen sorunu. Göçmen konusunun hükümet tarafından ciddiye alınarak bir an önce çözülmesi gerekiyor. Avrupa’nın ve ABD’nin rüşvet babından vereceği birtakım yardımlar göçmen konusunda ülkemizi ileride çok büyük sıkıntıya uğratacak. Bunu bahane ederek Alanya’mızı karalamaya kalkmak da bence doğru bir tavır değil” diye konuştu.

başkan coşkun karadağ basın açıklaması 3 a738d

Ağustos ayına girilmesi ile olası yangınların yaşanabileceğini aktaran Başkan Coşkun  Karadağ, elektrik tellerinin birbirine çarpması nedeniyle yaşanan yangınlara karşı ilgili kurumların tedbir almasını istedi.

 

 

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler