head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Antalya'nın CHP'li Gazipaşa Belediyesi , Mayıs ayında Cimbiti, Küllin ve Çataltaş yaylalarına ektiği nohutun hasatını Eylül ayında  yaptı...

mehmet ali yılmaz 4 c73a6

Çiftçilere örnek olmak, yaylalardaki verimli arazilerin ekilmesini sağlamak ve yerli üretimin önemini vurgulamak amacıyla ekim yapan Gazipaşa Belediyesi ekipleri, üretimin içinde olmaya devam ediyor. Üreterek büyümeyi ve gelişmeyi hedefleyen Gazipaşa Belediyesi, yaylalardaki belediyeye ait verimli topraklara nohut ekimi yaptı. Geçtiğimiz yıl deneme amaçlı ekilen ve tohumluk ürün alınan bölgede, bu yıl 100 dönüm araziye nohut ekimi yapıldı. Bu sene yaylalara yağmur yağmadığı halde verimli topraklardan ortalama 3,5 ton nohut elde edildi.

mehmet ali yılmaz 1 71538


BAŞKAN MEHMET ALİ YILMAZ: ‘‘Çok şükür tarlada izimiz, harmanda yüzümüz var.’’dedi.

1700 m yükseklikteki Cimbiti Yaylası’nda Mayıs Ayında nohut ekimini belediye çalışanlarıyla birlikte yapan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, 10 Eylül Cuma Günü yapılan hasat zamanında da oradaydı. Üretimle ve nohut hasatıyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, ‘‘Güzel ilçemizin 1700 metre yükseklikteki yaylası Cimbiti’den herkese selamlar.
Bugün 10 Eylül 2021. Dört ay önce, 100 dönüme büyük bir emekle ektiğimiz nohutlarımızın, hasat zamanı geldi. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kuraklık olmasına rağmen, emeğimizin karşılığını alabileceğimizi düşünüyoruz. Ve Cimbiti nohutunu, daha büyük kitlelere ulaştırabilmeyi hedefliyoruz.

mehmet ali yılmaz 2 ca78c

Gazipaşa Belediyesi olarak, üreten belediye olmanın gururunu ve çiftçilerimize örnek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her sene üretim faaliyetlerimizi artırarak, geleceğe daha güvenle ilerliyoruz.
Nohut ekimi ve hasat zamanında; günlerce, emek ve özveriyle çalışan personelimize teşekkür ediyorum. Burada ekim yapan çiftçilerimize, bol bereketli hasat ve kolaylıklar diliyorum.
Atalarımız, “Tarlada izi olmayanın, harmanda yüzü olmaz “demişler. Çok şükür tarlada izimiz, harmanda yüzümüz var.’’ İfadesini kullandı.

mehmet ali yılmaz 3 49cba

Başkan Yılmaz Hasat Yapan Çiftçilerle Sohbet Etti...


Başkan Yılmaz, Gazipaşa Belediyesi’nin nohut hasatı sırasında, yaylada kendi arazilerinde hasat yapan çiftçilerle ve hayvanlarını otlatan çobanlarla da uzun uzun sohbet etti. Üreticilere, lezzetiyle beğenilen, tamamen organik olan ve üretiminde zirai ilaç kullanılmayan Cimbiti nohutunun tüm dünyaya tanıtılacağından ve coğrafi işaretinin alınıp markalaştırılacağından bahsetti. Üretim ve hasatla ilgili de fikir alışverişleri yapan Başkan Yılmaz, çiftçilere kolaylıklar diledi.
Gazipaşa Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, hasat edilen ürünün bir kısmı tohum olarak ve ihtiyaç sahiplerine ayrıldıktan sonra, geriye kalan nohutların satışı gerçekleştirilecek.

 

 

 

 

Gazeteler