head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

MÜSİAD--Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nde, Mahmut Asmalı yeni Genel Başkan oldu. Yönetime  bir Alanyalı iş insanı da girdi...

26.müsiad genelkurulu 2 40248

MÜSİAD'ın 26. Olağan Genel Kurulu İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Olağan genel kurulda Mahmut Asmalı MÜSİAD'ın yeni genel başkanı seçildi. Alanya'dan Mustafa Durusoy'un da oy kullandığı kongrede Alanyalı Tahir Tuluk yeniden genel merkez yönetimine seçildi.

26.müsiad genelkurulu 8.durusoy 1c73f

MÜSİAD teammüllerine uygun olarak 2 dönem görevini başarı ile yürüten Abdurrahman Kaan'ın görevini bıraktığı kongreye tek listeyle gidildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da onur konuğu olarak katıldığı kongrede Mahmut Asmalı genel başkan seçildi. Alanya'da siyasi ve ticari hayata yöne veren ailelerin başında gelen Tuluk ailesinden Tahir Tuluk ise yeniden genel merkez yönetimine girmeyi başardı.
Kongrede MÜSİAD Alanya Şube Başkanı Mustafa Durusoy'da oy kullandı. Alanya'dan ayrıca kongreye Mehmet Gök, Fatih Savaş katıldı.

26.müsiad genelkurulu 7 erdoğan 06362

26. Olağan Genel Kurulunda MÜSİAD'ın yeni yönetim kurulu Mahmut Asmalı, Gökhan Yetkin, Mehmet Develioğlu, Soner Meşe, Ahmet Doğan Alperen, Muhammed Ali Özeken, Davut Altunbaş, Abdülsamet Temel, Osman Çalışkan, Hıfsı Soydemir, Abdullah Eriş, Abdullah Bozatlı, Tahir Tuluk, Bekir Sami Nalbantoğlu, Faruk İbrahim Özbek, Mustafa Aktaş, Tevfik Dönmez, Mehmet Şahin, Abdurrahman Uzun, Mustafa Çalışkan, Savaş Yılmaz, Erkan Gül, Abdülkadir Sıcakyüz, Yunus Furkan Akbal ve Meryem İlbahar'dan oluştu.

 26.müsiad genelkurulu 3 45126


Yeni yönetim kurulunun yedek üyeleri arasında ise Osman Nuri Önügören, Selim Sar, Süleyman Tarakçı, Esra Kaftancıoğlu, Muharrem Ahmet Yüksel, Yunus Kartal, Yasin Emre Ertemel, Halit Kerim, Ali Gökhan Er, Fahrettin Oylum, Ünsal Sözbir, Ömer Karatemiz, Osman Özdemir, Mücahid Yıldız, Faruk Güzeldere, Cemil Yüksekdağ, Mehmet Metin Korkmaz, Halil Köklü, Fatih Canpolat, Fatih Altunbaş, Murat Altuğ Karataş, Hüseyin Sarpkaya, Mazlum Engin Akdağ, Murat Kundak ve İsmail Somalı yer aldı.

Mahmut Asmalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen MÜSİAD 26. Olağan Genel Kurulu'nun kapanış programında yaptığı konuşmada, "31. yılımızı geride bırakırken, Türkiyemizin ekonomik ve sosyal gelişmesinde, küresel bir oyuncu olmasında, MÜSİAD'ımız çok önemli bir görev üstlenmiştir. Kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen tüm genel başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize, yurt içi ve yurt dışı şube yönetimlerimize, tüm üyelerimize ve emektar çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Asmalı, şunları kaydetti:

"MÜSİAD'a 2006 tarihinde bir nefer olarak üye olan, 4 genel başkanla çalışan, sektör kurullarında, yönetim kurullarında ve başkan vekilliği görevlerinde bulunan bir kardeşiniz olarak, tüm şubelerimizin ve yönetim kademelerimizin mutabakatı sonucunda, genel kurulumuzun da onayı ile devraldığımız bu bayrağı, inşallah hep birlikte daha ileriye, daha yükseğe taşıyacağız.

MÜSİAD bir ocaktır, bir okuldur, bir gönüllü teşekküldür ve kapısı ülkemize, halkımıza hizmet etmek isteyen herkese açıktır. Biz, buraya üye olurken bir nefer olarak katıldık ve zaman içerisinde tevdi edilen tüm görevleri canla başla yerine getirmeye gayret ettik. Gün geldi organizasyonlarda görev aldık, gün geldi kurullarda hizmet ettik. Ve nihayetinde yapılan istişareler sonucunda, bizimle beraber bir yönetim kurulu oluşturulması mutabakatı sağlandı. MÜSİAD'da aldığım her görev, benim ve ailem için bir şereftir. Bu şerefli ve kutsal görevim süresince, var gücümle çalışacağıma huzurlarınızda söz veriyorum."
"MÜSİAD, kuruluş felsefesi çerçevesinde: Türkiye'nin kalkınmasına katkı sağlayacak ve halkının refah seviyesini yükseltecek her çalışmaya destek vermiştir." ifadelerini kullandı.

MÜSİAD olarak, yurt içinde 89 şubesiyle, yurt dışında 95 ülkede 225 irtibat noktasında, toplamda 11 bini aşkın üyesi, yaklaşık 60 bin şirketten oluşan ekonomik büyüklüğüyle, dün olduğu gibi bugün de bu atılımın en büyük destekleyicisi ve paydaşı olacağız. Türkiye bu coğrafyada 1000 yıllık tarihiyle var olmuştur ve Allah'ın izniyle sonsuza kadar da var olmaya devam edecektir." diye konuştu. 

26.müsiad genelkurulu 5 434dc

Görevi devreden Abdurrahman Kaan ise görev süresinin belki de Türkiye'nin en zorlu ve kendilerinin en sağlam durması gereken süreçlere tekabül ettiğinin altını çizdi. Kaan, "Seçimler, dış ekonomik saldırılar, tehditler, pandemi ve doğal afetler biri biterken diğeri başladı ancak biz tazelenen yeni MÜSİAD kimliğiyle olaylara anında kurumsal bir olgunlukla refleks verebilmeyi başardık." dedi.
Kaan, "Almanya, Kanada ve Japonya'daki örneklerden yola çıkarak Türkiye için en uyumlu hale getirdiğimiz bu model, şayet sizin için de uygun görülürse, bunu bir üst segmente taşıyarak ve MÜSİAD'ı bu yapının saha örgütü gibi değerlendirerek Türkiye Ticaret ve Yatırım Ajansı Sistemini hemen uygulamaya koymamız bile mümkündür." diye bilgi verdi. 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , "Ülkemizin ticaret ve yatırım alanındaki küresel iddialarını hayata geçirme hususunda MÜSİAD'la önümüzdeki dönemde daha yakın çalışmayı planlıyoruz. Türkiye'nin yeni yatırım ihtiyacının giderek arttığı bir süreçte bu iş birliğinin hayati önemde olduğu bir gerçektir." dedi.

26.müsiad genelkurulu 4 84b2c

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen MÜSİAD 26. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, MÜSİAD'ın kurulduğu 1990 yılı Türkiye'sinin asırlara sari demokrasi ve kalkınma mücadelesinin en kritik, en karakteristik dönemlerinden biri olduğunu söyledi.

"MÜSİAD KISA SÜREDE BÜYÜK YOL ALDI" ...
Bir iş adamları derneği olan MÜSİAD'ın çok daha büyük bir vizyon ve anlayışla yola çıktığını dile getiren Erdoğan, "Hak, hukuk, adalet, eşitlik, barış, güven, refah, mutluluk gibi milletimizin o dönemde gerçekten hasretini çektiği medeniyet değerlerimizi çağın gerekleriyle tahkim ederek yola revan olan MÜSİAD, hamdolsun kısa sürede büyük mesafe katetmiştir." diye konuştu.
Konuşmalar sonunda devir teslim töreninin ardından yönetim kurulu ile anı fotoğrafı çektirildi.

26.müsiad genelkurulu 6 39365

 

 

 

 

 

 

 

HABER: Emine YILMAZ

 

Gazeteler