head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İlçe Başkanı Mustafa Toklu ve yönetim kurulu, Alanya'nın basın camiasını kahvaltıda ağırladı...

Toklu, kahvaltılı organizasyonda, ilçeye yapılan yatırımları anlatırken, kamuoyunda yankı bulan bazı projelerdeki aksaklıklara ilişkin de bilgi verdi. Toklu, aksaklık yaşanan projelerin sebeplerinin bütçe ve ekipmandan kaynaklanmadığının altını çizerek, imar ve kamulaştırma sorunlarını sebep olarak gösterdi.

AKP KAHVALTI 7 8c054

ALANYA GÜNEŞİ SORDU,BAŞKAN TOKLU SAMİMİYETLE CEVAPLADI...

Alanya Güneşi Gazetesi ve www.alanyagunesi.com haber portalı imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni İbrahim Akdağ ; AK Parti ilçe başkanı Mustafa Toklu'ya kahvaltılı toplantıda 3 soru sordu ve Başkan Toklu samimiyetle üç soruyuda cevapladı.

İŞTE GAZETECİ AKDAĞ'IN SORULARI VE ALDIĞI CEVAPLAR...

1--AK Parti'nin programında Alanya'yı il yapmak varmı? 

Cevap: Ak Partinin hiç bir programında veya söyleminde bugüne kadar Alanya'yı il yapacağız cümlesi veya söylemi olmamıştır.

2-- Geçen hafta Almanya'dan gelen bir yatırımcı ,Alanyalı gazeteciler ile öğlen yemeğinde buluştu ve Antalya-Gazipaşa arasında planlanan bir raylı sistem projesini anlattı.AK Parti'ye böyle bir  plan ve talep sunulursa desteklermisiniz?

Cevap: Bende bunu basından okudum.Bizler Ak Parti'nin buradaki temsilcileri olarak bize gelecek bir poje olursa,ilgili makamlara bu talep ve çalışmayı iletiriz.

3-- Zaman bakımından erken bir soru olmasına rağmen sizden duymak istediğimiz için soruyorum.Bazen kamuoyunda Alanya Belediye Başkan adayı olarak isminiz geçiyor; ne diyorsunuz?

Cevap: Bu tür söylemler gündemi boşuna meşgul etmek demektir. Birincisi Yerel seçimler genel seçimlerden sonra yapılacak.İkincisi ve en önemlisi ise Ben ve arkadaşlarım Burada AK Parti'mizin temsilcisiyiz ve amacımız sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı Alanya da en yüksek oyu alarak tekrar Cumhurbaşkanı ve başkan seçilmesine destek olmaktır. Genel seçimler başarı ile bitince ve günü gelince diğer çalışmaları da partimizin ve halkımızın istekleri ve talepleri doğrultusunda yapacağız. 

AKP KAHVALTI 1 e9a78

İŞTE BAŞKAN TOKLU'NUN AÇIKLAMALARI...

Alanya'nın beklediği büyük yatırımlar imar ve kamulaştırmaya takıldı. Toklu, ilçedeki çevreyolu, onkoloji merkezi, Alanya- Konya Karayolu ve Dim Sulama projesinin imar ve kamulaştırma beklediğini ve sorunların çözülür çözülmez yatırımların tamamlanacağını söyledi.

POPÜLİST SİYASET YAPMADIK...


Toklu, “Alanya'da hızla devam eden yatırımlarımız var. 2002 yılından günümüze kadar Alanya'da yapılan, Alanya'nın çehresini değiştiren, vizyon katan projelerin her zaman AK Parti hükümeti olarak takipçisi olduk. Son 4 yıllık süreçte de bizden önceki mensuplarından almış olduğumuz bayrağı, hizmet noktasında daha yukarılara çıkarmak için var gücümüzle ekibimize çalıştık ve geldiğimiz noktada Alanya'nın sorunlarını tespit ederek çözüm noktasına neler yapabiliriz hep bunun istişaresinde olduk. Hiçbir zaman popülist siyaset yapmadık hep daima hizmet odaklı çalışmaya gayret gösterdik. Doğudan batıya kadar Alanya'daki eksikleri başta Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu kaptanlığında bölge milletvekillerimiz ve il başkanımızla birlikte çözüm üretmeye çalışıyoruz. Alanya'nın vatandaşlarımız da her an sokakta, sahada iç içe olduk ve onlardan gelen taleplerin çözümler için projeler üretmeye devam ettik. Alanya'nın da gündemde olan bazı sorunların çözümü için gayret ile çalışıyoruz" dedi.

AKP KAHVALTI 2 ae689

YURT KAPASİTESİ ARTIYOR...


Alanya'daki öğrenci yurtlarının sayısının artacağını ve yurt sıkıntısının ortadan kalkacağını ifade eden Toklu, "Geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminin başında gündeme gelen yurt konusu ile ilgili inşallah önümüzdeki aylarda 1000 kişilik öğrenci yurdunun açarak Alanya’da yaklaşık 3000 kişilik öğrenci kardeşlerimize hizmet verebilecek bir yurt kompleksine sahip olacağız. Alanya üniversite şehri oldu. Gelişmekte ve büyümekte olan üniversitenin getirmiş olduğu yeni problemlerde olabiliyor. Biz de bu sorunların çözülmesi için yeni projeler üretiyoruz. İnşallah Kestel Yerleşkemiz içerisindeki bin kişilik öğrenci yurdunu da Ocak-Şubat ayı içerisinde hayata geçirerek Alanya'daki öğrenci yurdu sayımızı 3 bin kişiye çıkaracağız. Alanya'daki büyük bir sıkıntı çözüme kavuşturacağız. Önümüzdeki yıllarda Cikcilli Yerleşkesi içerisinde bin kişilik daha yurt yaparak İnşallah alanya'daki öğrenci yurdu sayısını 4 binin üzerine çıkartacağız. Önümüzdeki dönemde Alanya’mıza yeni yurtların yapımıyla ilgili planlamalarımızı yapıp çalışmaları başlatacağız." dedi.


ÇEVREYOLU 18'İ BEKLİYOR...


Toklu, Alanya Çevre Yolu'nun 18.maddeye takıldığını ve uygulamanın tamamlanmasının hemen ardından çalışmaların yapılacağını söyledi. Toklu, "Yeni çevreyolu projesinde çalışmalar sürüyor. İmar planındaki Alanya Belediyesi’nin bölgede yürütmüş olduğu 18. Madde uygulaması çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Kestel Mahallesi ve ardından da Mahmutlar Mahallesi çıkışlarının tamamlamasıyla Alanya’mızın trafiğinde büyük bir rahatlama olacak. Geçtiğimiz aylarda bağlantı yollarının tamamlanmasıyla birlikte Tosmur mevkiine kadar olan kısımda ki çalışmalar bitirilmişti ve bölge trafiğinde kısmen rahatlama sağlanmıştı.
Özellikle Alanya Belediyemizin tamamlaması gereken 18 ile ilgili çalışmalar tamamlandıktan sonra Kargıcak’a kadar olan kısımdaki çalışmalar tamamlanacak ve ilçedeki trafik sıkıntısıyla ilgili büyük bir sorun da çözülmüş olacak" diye konuştu.

AKP KAHVALTI 3 1fc27


'EKİPMAN VE BÜTÇEDE SIKINTI YOK'...


Çevre Yolu'nda ekipman ve bütçeden kaynaklı herhangi bir sıkıntı yaşanmadığının altını çizen Toklu, "Özellikle değinmek istiyorum. Alanya Çevreyolu ile ilgili herhangi bir bütçe ve ekipman sıkıntısı ya da hükümetten kaynaklı bir problem bulunmamaktadır.bütçemiz de ekipmanımız da var. Ulaştırma ve Dışişleri Bakanlarımızın olaya hassasiyetle yaklaşması bizim için çok önemli. İmar sorununun çözülmesiyle birlikte çevre yolunun bahsedilen kısımları da trafiğe açılacak. Özellikle 2017 ve 2020 yıllarında açılan etaplarla trafik bir nebze de olsa rahatladı. Ama bizim asıl amacımız Kargıcak Kavşağına kadar yolu tamamlamak" dedi.


PAYALLAR'DA HEDEF 2023...


Payallar Devlet Hastanesi için çalışmaların başlandığını ve 2023 yılında hastanenin açılmasını hedeflediklerini söyleyen Toklu, ilçenin sağlık merkezi olacağını belirtti. Toklu, "Sağlık alanındaki çalışmalarımızda devam ediyor. Yıllardır hayalimiz olan Payallar Devlet Hastanesi'nin ihale kısmı tamamladı, yer teslimi kısmı tamamlandı ve müteahhit firma artık oradaki çalışmalarına başlamış bulunmaktadır. Özellikle Dışişleri Bakanımızın desteği ile sağlık alanındaki çalışmalarımıza devam ediyor. İnşallah 2023'ün sonuna kadar da önce 200 yataklı Payallar Devlet Hastanesi’ni açarak Alanya'nın doğusundan batısına kadar sadece Alanya’ya hizmet veren değil Gazipaşa'ya Gündoğmuş Akseki ve Manavgat'ın bir kısmına hizmet verebilecek. Alanya tamamen bir sağlık merkezi haline gelecek" şeklinde konuştu.

AKP KAHVALTI 6 eeb36


ONKOLOJİ DE YER BELLİ, İMAR HAZIR DEĞİL...


Alanya'nın en büyük ihtiyaçları arasında yer alan Onkoloji Merkezi'ne ilişkin de bilgi veren Toklu, merkez için yerin belirlendiğini ancak imar planını beklediğini söyledi. Toklu, "2018 yılından itibaren uğraşmış olduğumuz bir Onkoloji Merkezi kurma hayalimiz vardı. Milletvekillerimizin, Dışişleri Bakanımızın da bu noktada baştan beri takibini yaptığı ve hayali olan bir projeydi. İnşallah Eğitim Araştırma Hastanesi'nin karşısındaki geniş alan Onkoloji Merkezi olacak. Merkezinin tahsisi için İmar Planı’ndaki değişikliklerin takibini yapıyoruz. Orası biter bitmez de hastanemizin karşısında Alanyamızı onkoloji merkezine kavuşturacağız.Bildiğiniz üzere Onkoloji Merkezi ile ilgili Alanya’daki ruhsatlar alındı" diye konuştu.


SULAMA PROJESİ KAMULAŞTIRMAYA TAKILDI...


Sulama projesi ile ilgili çalışmaların yavaş gitmesinin sebebini kamulaştırmada yaşanan sorunlar olduğunu belirten Toklu, "Tüm dünyada etkisini gösteren maalesef bir kuraklık ve iklim değişikliği söz konusu. Gözlemlerimize önümüzdeki 10 yıl içerisinde en büyük tehlikelerden bir tanesi bu iklim değişikliğinden kaynaklı kuraklık ve yeraltı suları ile ilgili sıkıntılar olacak. Bu doğrultuda önlemlerin alınması gerekiyor ama şunu da ifade etmek istiyorum ki son 5 yıldır Akdeniz bölgesi'nde özellikle tarımın gelişmesi ve örtüaltı yetiştiriciliğinde artmasıyla birlikte bu durum söz konusu oldu. Yeniköy Barajı, Dim Barajı, oluşturulacak yeni göletler bizim çözüm alternatifimiz. Dim Sulama Projesi ile ilgili önemli ölçüde yol katettik. Çalışmalarla ilgili bir nebze de olsa yavaş gitmesinin en büyük etkeni kamulaştırma ile ilgili vatandaşlarımızla yaşanan sorunlar. 3-4 yıl içerisinde bu planlanan çalışmaların tamamlanması ile Alanya’da su sıkıntısı kalmayacak" dedi.


3 TÜNEL AÇILAMADI...


Alanya- Konya Karayolu'nda kamulaştırmada yaşanan sorun nedeniyle 3 tünelin açılamadığına dikkat çeken Toklu, "Kamulaştırma ile ilgili sorun yaşadığımız bir projemiz daha var. Konya’ya bağlanan Kuş Yuvası Tünellerinden geçen Alanya- Konya Karayolu. Burada da şu an 3 tünelimiz açık durumda. 3 tünelimiz de kamulaştırma nedeniyle açılamadı. Bu konuyla ilgili de geçtiğimiz hafta bir toplantı yaptık. Önümüzdeki hafta Kaymakam Bey ile birlikte giderek oradaki vatandaşlarla bir araya geleceğiz. Kamulaştırma sıkıntısı da biter bitmez açmış bulunduğumuz ama kamulaştırmadan dolayı elektromekanik sistemini çözemediğimiz kısmın da çözümünü sağlayacağız. 3 tünelimizi de böylelikle açacağız" dedi.


SADECE KAYMAKAMLIK OLMAYACAK...


Hükümet Konağı projesinde çalışmaların sürdüğünü ifade eden Toklu, "Hükümet Konağı’nin projesi tamamlandı son rötuşlar yapılıyor. Kaymakam Fatih Ürkmezer de geçtiğimiz hafta Ankara’da bu projeyle alakalı bir toplantıda yaptı.İnşallah Alanya’ya yakışan bir hükümet konağını Alanya’ya kazandıracağız.Sadece Hükümet Konağında, Kaymakamlık olmayacak içişlerine bağlı bazı kurumlarda yer alacak hem kurumların kira yükünden kurtulmuş olacaklar hemde hizmetin aynı noktada verilebilmesini sağlayacağız. İnşallah Dinek bölgesine Alanya’ya yakışır şekilde hükümet konağımızı kazandıracağız" dedi.

HÜKÜMETİMİZ YURT KONUSUNDA ALANYA’DA GEREKENİ YAPIYOR...

Alanya’mızda toplam 2000 (iki bin) öğrenci kapasiteli 6 bloktan oluşan mevcut Yükseköğretim yurdumuzu yeni yapılan 1000 (bin) kişilik yurt ile 3000 (üç bin)’e çıkartıyoruz. Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ve bölge Milletvekillerimizin destekleriyle yapımı devam eden Alaaddin Keykubat Ünivesitemizin kampüsünde yer alan toplam 9.756,62 m² alana sahip yeni yurdumuzu önümüzde ki dönem Şubat ayında öğrencilerimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Hükümetimiz Alanya’da yurt konusunda gerekeni yapıyor. Toplamda 137 milyon lirayı bulan yatırımı öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Önümüzdeki dönemde Alanya’mıza yeni yurtların yapımıyla ilgili planlamalarımızı yapıp çalışmaları başlatacağız.’’ dedi.

İlçemizin en büyük gelir kaynaklarından biri olan tarım sektörünede değinen Başkan Toklu;

Memleketimizin doğal kaynak zenginliği ve güçlü tarımsal potansiyel varlığına sahiptir. Bu sebeple, tarımın mühendisleri ve tarımla ilgili meslek sahipleri, tarımsal kalkınmamız konusunda, bugün, her zamankinden daha fazla, planlama, program, bilgi ve hizmet etmektedir. istatistik, plan, proje ve organizasyona dayalı bir faaliyet durumuna getirmek zorundayız. kaynakların belirlenmesi toprak, su, ekoloji, işgücü ve teknik bilgi düzeyi, kısıtların ortaya konulması ,üretim tekniği, örgütlenme, yatırım gereksinimi, işgücü, pazarlama problemleri vb., tarımsal kaynak ve potansiyelin değerlendirilerek tarımda verimliliğin ve çiftçi gelirlerinin artırılması, ürün arzında sürekliliğin sağlanması; tarımın çevre, sanayi, hizmet, turizm gibi diğer sektörlerle ilişkilerinin belirlenmesi, doğal kaynakların ve çevrenin korunması olarak ifade edilebilir. Hep birlikte bu yönde çalışmalar yürütmeli ve üretkenliğimizi ortaya koymalıyız.

Bölgemizde yapılan ve yapılmakta olan tarıma yönelik projelerin takibini sürdürmekteyiz. Bu yatırımlar ve projeler tabi ki halkımızın daha konforlu bir tarım ve üretim gerçekleştirmeleri içindir. Bu sebeple Alanya’mıza kazandırılmış birçok projeyi ve yatırımı görmezden de gelemeyiz. Dimçayı sulama projesinin ikinci etabında Seki mahallemize kadar olan kısma su verilmektedir. Seki ve Demirtaş bölgeleri arasında kalan kısma da su verilmeye hazır, son kontrollerinde tamamlanmasıyla birlikte su verilecektir. Demirtaş çayına kadar olan kısma da su verildiği zaman yaklaşık 650 hektar alan sulamaya açılmış olacak. Yeşilöz ve Hocalar bölgelerinde çalışmalar durmaksızın sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Yaylalı Mahallemize su hattı boruları gelmiş olup çalışmalar o bölgemizde de başlayacaktır. Yeniköy barajında müteahhit firmaya iş teslimi yapıldı. Yeniköy barajında çalışmalara kısa süre içerisinde başlanacaktır. Bölgemizde Kurumlarımız tarafından organizeli bir şekilde yürütülen sulama göletleriyle alakalı çalışmalar sürmektedir. Bu ve buna benzer bir çok çalışma sahada ve masada yürütülmektedir.

Alanya’mız tarım potansiyeli bakımından verimli bir şehir olmasıyla birlikte, bölgemizde tarıma yönelmelerde bu sebeple bir hayli fazladır. Özellikle bölgemizde örtüaltı tarımın yaygınlaşmasıyla ihracatta da ciddi bir artış söz konusudur. Alanya’da 22.816 hektar tarım alanımız mevcutken bu alanın 2.642 hektarı örtülü tarım faaliyeti yürütülmektedir. 2002 ile 2020 yılları arası tarım faaliyetleri kapsamında bölgemizde gözle görülür bir artış söz konusudur. 2002 yılında ürün grupları arasında sebze kategorisinde örtüaltı 200 bin ton, açık tarla 55 bin ton mahsul yapıldı. 2020 yılında sebze, örtüaltı 172.273 ton, açık tarla 48.654 ton mahsul yapıldı. 2002 yılında ürün grupları arasında meyve kategorisinde 65 bin ton mahsul yapılırken bu rakam 2020 yılında 178.262 ton’a ulaştı. 2002 yılında ürün grupları arasında tarla bitkileri kategorisinde 18 bin ton mahsul yapılırken 2020 yılında 15.935 ton mahsul yapıldı. Alanya’da bu zamana kadar su verilen alan miktarı 134.560(da). 


Alanya’da Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programı (KKDYP) kapsamında 14.441.153 TL’lik yatırım hayata geçirildi. 5.671.672 TL’lik hibe desteği sağlandı. Yıllar geçtikçe teknolojinin de gelişmesiyle her alanda olduğu gibi tarım alanında da değişmeler oldu. Çiftçilerimizin artık daha konforlu üretim yapabilmeleri için Hükümetimiz her türlü desteği sağladı. Hibe desteklerinin yanı sıra üreticiyi ve çiftçiyi teşvik edici paketler ile çiftçinin yanında oldu, olmayada devam ediyor.’’ İfadelerine yer verdi.

Başkan Toklu, sabah kahvaltısı programlarına katılan her bir basın mensubuna tek tek teşekkürlerini iletti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABER: Uğur AKDAĞ

Gazeteler