head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 25 Nisan 2024

CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, döviz kurunun düşmesine rağmen fiyatların düşmemesini eleştirdi... 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Yönetim Kurulu, haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. İlçe Başkanı Coşkun Karadağ başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra mahalle temsilcileri de katıldı.


Toplantı öncesi partiye yeni katılan 4 üyeye rozetleri takıldı...
Toplantıdan sonra gündeme dair açıklamalar yapan Başkan Karadağ, “ İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na karşı yapılan komployu şiddetle kınıyorum. 11 büyükşehir ve birçok il ve ilçede CHP’li belediyeler, sosyal belediyecilik anlayışını ülkemize yerleştiriyor. Ancak merkezi hükümet bunları hazmedememekte. Ama güneş balçıkla sıvanmayacak. Ekrem İmamoğlu başkanımızın hep beraber arkasındayız. Yalnız değil, hep beraberiz, tek başına yumruk halindeyiz. Ekrem başkanımızı hiç kimseye yedirtmeyiz" dedi.

“DÖVİZ DÜŞTÜ, FİYATLAR DÜŞMEDİ”...

Döviz kurundaki düşüşün ardından temel tüketim mallarının fiyatlarının da düşmesi gerektiğine değinen Karadağ, “Ülkemiz son günlerde çok ciddi ekonomik bunalım içerisinde. Döviz kurundaki artış her tarafa yansıdı. Eğer döviz kuru böyle kalacaksa özellikle temel tüketim ürünlerinin eski fiyatlara indirilmesi gerek. Dolar 18 lira iken mutfak tüpü 235 TL idi, dolar bugün 11 liraya düştü tüp yine 235 lira. Bir an önce fiyatlardaki indirimin tüm tüketim maddelerine yansıması gerekir” dedi.

"EĞİTİMCİLERİN YANINDAYIZ"...
Eğitim-İş Alanya Temsilciliği üyesi öğretmenlerin ekonomik taleplerden dolayı gerçekleştirdiği iş bırakma eylemine destek veren Karadağ, “Bir ülkenin gelişmesi için en önemli unsurların başında eğitim geliyor. Bir eğitimcinin bu düzen içinde normal hayatı yaşamaya ihtiyacı var. Eğitimciler geçinemiyoruz diyerek demokratik yöntemlerle haklarını arıyorlar. Biz de eğitimcilerin yanında yer alacağız" ifadelerini kullandı.

Gazeteler