head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) bünyesindeki Antalya Kadın Müzesince Jale İnan 2021 Yılın Kadını Ödülü’nü, Yardım Gönüllüleri Eğitim ve Proje Derneği Başkanı emekli hemşire Umut Araz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in elinden aldı...

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) bünyesindeki Antalya Kadın Müzesi’nin her yıl verdiği Jale İnan Yılın Kadını Ödülü, sahibini buldu. Törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, Antalya Ticaret Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Jale İnan'ın oğlu Hüseyin İnan ve davetliler katıldı. Yardım Gönüllüleri Eğitim ve Proje Derneği (YAGEP) Başkanı emekli hemşire Umut Araz, Jale İnan 2021 Yılın Kadını Ödülü’nü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in elinden aldı.

ödül 2 559d9

KADINLARIMIZ HER ALANDA BAŞARILI...

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) bünyesindeki Antalya Kadın Müzesi’nin çalışmalarını çok beğendiğini ifade eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Böylesi önemli bir ödül töreninde sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yeliz Gül Ege ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Çok anlamlı bir ödül olmuş. Kıymetli Umut Aras hemşiremiz pandemi döneminde ve Manavgat yangınında çok önemli çalışmalara imza atmış bir iyilik gönüllüsü. Kadınlarımız her alanda çok başarılı işler imza atıyor. Manavgat yangınında siyaset üstü bir anlayışla herkesin desteğiyle çalıştık. Özellikle Covid-19 ile mücadele etmiş birisi olarak tüm sağlık çalışanlarına da teşekkür ediyorum” dedi.

ödül 3 c790c

YILIN KADINI BİR İYİLİK GÖNÜLLÜSÜ...

ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, 2021 Antalya yılın kadınının iyilik gönüllüsü olduğunu belirtti. Gül Ege, şunları söyledi: “İyilik çalışmaları denilince aklımıza birçok fikir gelir, maddi manevi birçok yardım yapmaya çalışırız. 2021 Antalya yılın kadını, yetiştirme yurdunda büyüyerek aramıza katılan, kendisi için dezavantajlı görünen durumu iyilik hali olarak bize döndüren, sevgi evinde büyüyen çocuklarımıza kol kanat geren ve bu iyilik hareketleri için dernek kuran bir insan. Pandemi döneminde, kurucu olduğu dernek üyeleriyle birlikte 3D yazıcılardan gönüllü ürettiği 40 bin yüz koruyucu siperleri dezenfekte ederek, ülkedeki farklı kurum ve kuruluşlara teslim ediyor. Mesleği, bu konuda çok önemli, çünkü emekli hemşire. Manavgat yangınında, yaklaşık 200 kişilik bir ekiple alanda kalarak yardım sağlıyor. Bu yıl ödül verdiğimiz 2021 Antalya yılın kadını, adı gibi Umut, Umut Araz.”

ÖDÜLÜNÜ KADINLARA VE SAĞLIKÇILARA ADADI...

YAGEP Başkanı emekli hemşire Umut Araz, çok mutlu olduğunu kaydettiği konuşmasında, “Bu ödül için beni cesaretlendiren, Antalya Kadın Müzesi Danışma Kurulu üyelerine teşekkür ederim. Atatürk ve Cumhuriyet çocuğuyum. Yaptığım her şey de, cumhuriyetimizin ve demokrasimizin uzun yıllar yaşatılması için adım atıyorum. Bundan dolayı ödülümü kadın hakları için mücadele eden kadınlara adamak istiyorum” dedi.

 

 

 

 

HABER:Ayten YILMAZ

Gazeteler