head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024
 
 
Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr. Vahit Kirişci bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Antalya'ya geldi. Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci AK Parti Antalya İl Başkanlığında, İl Başkanı Av. İbrahim Ethem Taş'ın ev sahipliğinde 19 İlçe Başkanları ve teşkilat mensupları ile bir araya geldi...
 
toklu ve bakan 2 2fcac
 
Toplantıya AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu'da katıldı. Başkan Toklu Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci'ye Alanya'da tarımsal faaliyetler hakkında bilgi aktarırken; çiftçilerin ve üreticilerin kendilerine iletilen talep ve önerileri Bakan Kirişci'ye arz etti.
 
toklu ve bakan 3 fd841
 
Başkan Toklu toplantı sonrası yapmış olduğu açıklamada; "Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Prof. Dr. Vahit Kirişci'nin katılımı ve İl Başkanımız Sn. Av. İbrahim Ethem Taş'ın ev sahipliğinde, bölgemizde yürütülen tarım faaliyetleri ve bu doğrultuda yapılan yatırımlarımızın değerlendirildiği toplantımızı İl Başkanlığımızda gerçekleştirdik. Sayın Bakanımıza, Alanya'mızda tarım sektöründe faaliyet gösteren çiftçilerimizin, üreticilerimizin ve bunların temsil makamı olan STK temsilcilerimiz ile gerçekleştirdiğimiz toplantıların ardından tarafımıza iletilen talepleri ve bu toplantılarda çıkan önerileri ilettik.
 
toklu ve bakan 1 40ce0
 
 
Bölgemizde; Bitkisel Ürün İşleme Tesisi, Hayvansal Ürün İşleme Tesisi, Organik Gübre Üretim Tesisi, Alternatif Enerji Üretim Tesisi olmak üzere bu güne kadar devletimizin 15 Milyon ₺'lik yatırımı Alanya'mızda hayata geçirilmiştir. Bu yatırımlarımız kırsal alanlarda hanehalkı gelirlerini doğrudan artırarak, ekonomik ve sosyal bakımdan daha iyi bir bölgesel dengeye katkı sağlayacaktır. Hükümetimizinde desteği ile kırsal nufüsta görülen azalmayı tersine çevirmek, ekonomiyi desteklemek ve sosyal çeşitliliği arttırmak için çiftlik faaliyetlerin devamı, çiftçimizin ve üreticimizin sağlanan desteklerler ile bir an evvel buluşması için konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi. Dimçayı Sulama Projesi hakkında Bakan Kirişci'ye bilgi aktaran Başkan Toklu; "Tüm aşamasını itina ile takip ettiğimiz Dimçayı Sulama Projesi'nin 2. Etabı Hocalar ve Yeşilöz bölgesinde iki ekip halinde çalışmalar hızlı bir şekilde sürmektedir. 2'inci etapta Demirtaş çayına kadar olan bölgede çalışmalar bitti ve su verilmeye hazırdır. Alanya'nın hem ekonomik hemde daha da büyümesi için tarım faaliyetlerine bağlı olarak üretimin, ithalatın ve ihracatın bölgemizde ki artışı fazlası ile önem tasımaktaktadır." dedi. Başkan Toklu'dan Bakan Kirişci'ye teşekkür Yapılan toplantı sonrası Bakan Kirişci'ye Alanya ile ilgili konularda göstermiş olduğu hassasiyet için teşekkür eden Başkan Toklu; "Hükümetimizin Alanya'mızda yapmış olduğu her yatırımın takibini sürdürüyoruz. Bugün burada başta Dışişleri Bakanımız Sn. Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Vahit Kirişci'ye, İl Başkanımız Sn. İbrahim Ethem Taş'a ve bölge Milletvekillerimize bölgemizle alakalı iletmiş olduğumuz talepleri ve önerileri dikkatle dinleyip göstermiş olduğu ilgi ve alaka için çok teşekkür ediyorum. HER ŞEY ALANYA İÇİN" dedi.
 
toklu ve bakan 4 393e3
 
 
 
 
 
 
HABER: Uğur AKDAĞ

Gazeteler