head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

"Birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını en üst seviyede yaşadığımız bir Ramazan Ayı’nı daha geride bırakırken, bayrama erişmenin huzur ve mutluluğu içerisindeyiz" diyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek; Ramazan Bayramı mesajında şunları söyledi...

""Sevgili Antalyalılar

Kıymetli Hemşerilerim

Bu yıl özlediğimiz ramazanlara bir nebze de olsa ulaşabilmenin mutluluğunu yaşadık. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle geçen yıl düzenleyemediğimiz Ramazan Etkinliklerimizde bu yıl siz değerli hemşerilerimizle birlikte olduk. Karagöz-Hacivat gösterisi, hemşeri geceleri, konserler ve renkli ramazan çarşısı ile geleneksel ramazan eğlencelerini birlikte yaşadık. Ramazan Ayı boyunca farklı ilçelerimizde kurduğumuz iftar sofralarımızda Antalyalı hemşerilerimizle buluştuk. Kısacası bu yıl yan yana, el ele, gönül gönüle vererek Ramazan Ayı’nın maneviyatını sizlerle paylaştık.

Dayanışma ruhu içerisinde hareket ederek, ihtiyaç sahibi hemşerilerimizin de yanında yer almaya, elimizden geldiği, gücümüzün yettiği kadar onlara destek olmaya çalıştık. Mobil Aşevimiz ile her akşam farklı bir mahallemizi ziyaret ederek hemşerilerimize yemek ikramında bulunduk. Ramazan yardımlarımızla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı da yalnız bırakmadık. Ata’mızın geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı da Ramazan Ayı içerisinde coşkuyla kutladık.

Sevgi, saygı, hoşgörü, birlik ve beraberlik içerisinde geçirdiğimiz Ramazan Ayı’nın ardından şimdi de Ramazan Bayramımızı kutlayacağız. Bu yıl nihayet uzun bir aradan sonra bayramı doya doya yaşayabileceğiz. Pandemi önlemlerinin sona ermesi ile birlikte büyüklerimizin ellerinden öpebilecek, sevdiklerimizle kucaklaşarak bayramlaşmalarımızı gerçekleştireceğiz.

Hemşerilerimizin özlediğimiz bayram coşkusunu yaşayabilmesi, sevdikleriyle buluşabilmesi için Arefe günü de dahil olmak üzere bayram boyunca resmi plakalı otobüslerimiz, Antray ve nostalji tramvayımız ücretsiz olacak. Antalyalı hemşerilerimizin aileleri ve sevdikleriyle bayramı huzur ve neşe içerisinde geçirebilmesi için Antalya Büyükşehir belediyesi olarak ilgili tüm birimlerimizle görev başında olacağız.

Değerli Hemşerilerim,

Bu bayramın, gençlerin geleceğe umutla baktığı, kadınlarımızın yüzünün güldüğü, tüm vatandaşlarımızın mutlu, huzurlu ve barış içinde; daha aydınlık, daha özgür, daha demokratik bir Türkiye’de yaşamasına vesile olmasını diliyorum. Ramazan bayramımızı en içten dileklerimle kutluyor, şeker tadında nice bayramlar yaşamamızı umut ediyorum.""

 

 

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler