head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof.Dr.Ahmet Davutoğlu Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivaline katılmak üzere Antalya'ya geldi...

Antalya Havalimanında Alanya İlçe Başkanı Av.Mevlüt Çakan, İl yöneticileri, Genel Merkez Yöneticileri ve çok sayıda partili ve vatandaş tarafından karşılanan Davutoğlu İl teşkilat binasında partililer ile bayramlaştı.

davutoğlu yörük çadırında 2 a90b1

Bayramlaşma sonrasında Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Davutoğlu cemiyet başkanı İdris taş ve ziyarete eşlik eden gazetecilerin sorularını cevapladı.

davutoğlu yörük çadırında 3 a156b

Ziyaret sonrasında kapalıyol çarşısında esnafı ziyaret eden Davutoğlu Aksu'da bulunan festival alanına giriş yaptı.

davutoğlu yörük çadırında 6 767f3

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından karşılanan Davutoğlu , Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile birlikte festival alanında bulunan Yörük-Türkmen çadırlarını ziyaret etti.

davutoğlu yörük çadırında 4 790ef

Festival açılışında konuşan Ahmet Davutoğlu Yörüklüğün özelliklerinden bahsederek,“ Soframız bereketli, obamız şen, toyumuz kutlu olsun. Bir kültür şölenindeyiz, tarihi, mekanı, şahsiyeti ve misyonu yeniden yorumlama makamındayız. Yörük yürüyerek tarih yazandır. Asya derinliklerinden gerilen bir yayın Avrupa’ya Batı’ya doğru hızla yükselen, hızla giden, ufka doğru yürüyen okudur Yörük. Bizler o Asya derinliğindeki yayın Anadolu’ya gelen okuyuz. Yörük aynen bir arı gibi her gittiği diyardan bir kültür alır ve taşır. Yörük bir inanç neferidir. Yörük güçlü bir şahsiyetin adıdır. Yörük Türkmen bir yürüyen misyonun şahsiyetidir. Başı öne eğik dolaşan hiçbir Yörük görmedim. Yörük’ün başı dik alnı açık zihni berrak ve ufku vakardır. Bu ülkenin vatandaşlarına taahhütümüz şudur; asla umutsuzluğa kapılmayın Gelecekte bu ülkenin onurlu vatandaşları namerde değil merde dahi muhtaç olmayacaklar.” Dedi.

davutoğlu yörük çadırında 5 4dc98

Festival programından sonra Antalya Akra Otelde düzenlenen bir toplantıya katılan Davutoğlu çok sayıda kanaat önderi, iş insanı ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile bir araya geldi.

 

 

 

 

HABER: Sariye KAYATURAN

Gazeteler