head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

Yargıtay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 3 davadan aldığı cezaları onadı. Karara tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Erdoğan sen ikiyüzlüsün, zorba, manipülatörsün" dedi. Kılıçdaroğlu, 21 Mayıs'ta Bursa'da yapılacak mitingin İstanbul'da olacağını da söyledi...

kılıçdaroğlundan canan kaptancı tepkisi 1 8ea8b

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na hapis cezasının onanması ve siyasi yasak getirilmesi kararının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’a geldi.

Kılıçdaroğlu, Kaftancıoğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte il binası önünde kurulan kürsüye çıktı. CHP lideri Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

kılıçdaroğlundan canan kaptancı tepkisi 2 9b49e

“Bu ülkeye edilen zulme son vereceğiz hep birlikte. Doğusu batısı, kuzeyi güneyi, vicdanı olan her vatandaşla beraber yol yürüyeceğiz. Türkiye'yi zulümden ve zalimden kurtaracağız.

kılıçdaroğlundan canan kaptancı tepkisi 3 0b8b7 

Kılıçdaroğlu, açıklama öncesinde CHP il binasında toplantıya katıldı.

ERDOĞAN’A SESLENDİ: İKİYÜZLÜSÜN...

Yönetenlere, yönetene, Erdoğan'a sesleniyorum; Erdoğan sen ikiyüzlüsün. Sen fırsatçısın. Sen bir zorba ve manipülatörsün. Ama zulmün, küstahlığın artık son buluyor.

“YAKLAŞAN GÖK GÜRÜLTÜSÜNÜ DUYUYOR MUSUN?”...

 

Erdoğan, yaklaşan gök gürültüsünü duyuyor musun? Bu gürültü, mahallelerini sığınmacılara sattığın insanlarımızın gök gürültüsüdür. Bu gürültü, aç bıraktığın emeklilerimizin gürültüsüdür. Bu gürültü, elektriğini kestiğin 4 milyon insanın karanlıktaki sesidir. Milyonların insanının sesidir. Geleceğini çaldığın bu kızgın insanların sesini duyuyor musun? Özgürlüğün şarkısını söyleyenlerin sesini duyuyor musun?

 kılıçdaroğlundan canan kaptancı tepkisi 4 0f860

“EN KARANLIK AN, ŞAFAĞA EN YAKIN ZAMANDIR”...

Yeni bir hayat başlamak üzere bu ülkenin insanları için. Her bir vatandaşın onuruyla ve özgürce yaşayabileceği bir ülke yaratacağız. En karanlık anın şafağa en yakın zaman olduğunu biliyoruz.

Erdoğan, biz göğe baktığımızda sana rağmen her şeyin daha iyiye gideceğini, bu zulmün de son bulacağını, bir kez daha huzur ve sükunetin bu ülkeye geri geleceğini hepimiz biliyoruz.

“BÜTÜN ACIMASIZLIKLAR SENİN ZAYIFLIĞINDAN DOĞUYOR”...

Bütün o acımasızlıklar senin zayıflıklarında doğuyor. Sen zayıfsın, biz güçlüyüz. Sen sırça köşküne yaşayacaksın. Biz omuz omuza gelen bir halkız.

 kılıçdaroğlundan canan kaptancı tepkisi 6 041d7

“CANAN’IN ARKASINDA KOCA BİR HALK VAR”...

Cezalandırmaya çalıştığın Canan'ın arkasında koca bir halk var. Bunu bir an bile aklından çıkarma. Unutma Erdoğan. Bugün Canan nezdinde bulan halkın sesi, halkın iradesi senden büyüktür. Canan yüreklidir, Canan cesurdur, Canan bizimdir. Herkes duysun.

MİTİNGİ İSTANBUL'A ALDI...

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Bursa’da düzenlenmesi planlanan CHP mitingiyle ilgili önemli bir duyuruda bulunarak “21 Mayıs günü Bursa'da miting yapacaktık. Buradan duyuruyorum Artık mitingin adresi Bursa değil İstanbul'dur” dedi.

 kılıçdaroğlundan canan kaptancı tepkisi 5 3970a

KAFTANCIOĞLU’NA SARILDI...

Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu'na sarıldı. Kalabalıktan ‘Direne direne kazanacağız', ‘Hak, hukuk, adalet' sloganları yükseldi.

Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, “Hiç endişe etmeyin, zalimin zulmü karşısında asla geri adım atmayacağız. Yüreğimizle, aklımızla, mantığımızla ve halka duyduğumuz sevgiyle mücadeleye devam edeceğiz. Adalet bu ülkeye ya gelecek, ya gelecek” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

Gazeteler