head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 27 Nisan 2024

Alanyaspor'un geçtiğimiz günlerde anlaşma sağladığı yeni transferleri;

--Khouma Babacar,

--François Moubandje,

-- Ahmet Çağrı Güney resmi sözleşmeye imza attı.

Babacar ile 1,5 yıllık ve Moubandje ile 1 yıllık kiralık anlaşma sağlanırken, Bursaspor'un genç yeteneği kaleci Ahmet ise satın alma opsiyonlu 2 yıllık sözleşme imzaladı. 

 

ALANYASPOR YENİ TRANSFERLER 7 EYLÜL 2020 2 Photo 7h5a4882945c a61d0

Aytemiz Alanyaspor geçen hafta kadrosuna kattığını açıkladığı santrfor Khouma Babacar, sol bek François Moubandje ile Bursaspor’dan kiraladığı genç kaleci Ahmet Çağrı Güney’e Cengiz Aydoğan Tesisleri’nde imza töreni düzenledi.

'SASSOULO KARDEŞ KULÜP...'
İmza töreninde konuşan Başkan Hasan Çavuşoğlu “Bugün önemli bir gün. Bilindiği üzere daha önce kulübümüze gelen oyuncuları resmi sitemizde duyurmuştuk. Babacar herkesin bildiği daha önce de Türkiye’de bazı kulüplerinde kendisini almak istediği bir oyuncu. Ben özellikle Babacar’a teşekkür ediyorum, Alanyaspor’u tercih ettiği için. Tabi ki kendisinin de çok talipleri vardı. Burada Sassuolo kulübüne de teşekkür ediyorum. Bizi kardeş kulüp olarak adlandırdılar. Bize her zaman çok yardımcı oldular. Babacar’a da aramıza hoş geldin diyorum. Hayırlı uğurlu olsun inşallah çok güzel bir sezon geçireceğine inanıyoruz” dedi.

'ZAGREB'TEN ALDIK'
François Moubandje hakkında da konuşan Başkan Çavuşoğlu, “François, o da Dinamo Zagreb’in oyuncusu. 1 yıl kiralık olarak aldık. Kendi ülkesinin milli takımında da oynuyor. Ona da bizi tercih ettiği için teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi sol bekte eksiğimiz vardı. İnşallah sol bek mevkiindeki açığımızı giderecektir. Kendisine de hoş geldin diyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

'KAZASIZ BİR SEZON DİLİYORUM'
Bursaspor’dan kiraladıkları genç kaleci Ahmet Çağrı Güney’yi satın alma opsiyonuyla kiraladıklarını aktaran Başkan Çavuşoğlu şunları söyledi: “Kaleci Ahmet Çağrı Güney’i satın alma opsiyonuyla Bursaspor’dan 2 yıllık kiraladık. Ahmet’e de hayırlı uğurlu olsun, hoş geldin diyorum. Oda geleceği parlak bir kaleci. Aynı zaman da milli takım kalecisi. Alanyaspor olarak eksiklerimizi hemen hemen tamamladık diyebiliriz. Bundan sonra 1-2 transfer daha belki olabilir. Ama takımımızın eksik olan bölgelerine transferleri tamamlamış bulunmaktayız. Ligler önümüzdeki hafta başlayacak. Ben buradan hem takımımıza hem de Türkiye’deki kulüplere kazasız belasız bir sezon geçirmesini diliyorum."

'BAŞARI İÇİN BURADAYIM'
Senegalli santrafor Khouma Babacar imza töreninde, “Başkanımızın da bahsettiği gibi öncelikle herkese hayırlı bir sezon olmasını diliyorum. Burada olmaktan çok mutluyum. Bu fırsatı bana verdiği için kulüp başkanımıza da çok teşekkür ederim. Buraya gelmeden önce İtalyan yardımcı antrenör Franchesco ile görüş alışverişinde bulundum. Buranın ne kadar güzel bir kulüp olduğundan, şehrin güzelliğinden bahsetti. Karar vermemde etkili oldu diyebilirim. Başarı için buradayım. Umarım bu başarıya takım arkadaşlarımla birlikte ulaşacağız” dedi.

'ALANYASPOR'UN MAÇLARINI İZLEDİM'
Kamerun asıllı İsviçreli sol bek François Moubandje'de imza töreninde yaptığı konuşmada Alanyaspor'un UEFA'ya gitmesine değindi. Moubandje, “Alanyaspor’un Avrupa Ligi’nde oynayacak olması gerçekten önemli. Geçen sene oynadıkları maçları izledim, takım çok iyi bir performans ortaya koymuş. Burada sizin huzurunuzda başkan beye bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bize güvendi. Bize bu formayı emanet ediyor. Biz de elimizden geleni yapacağız. Çok çalışıp bu emaneti iyi bir şekilde temsil etmeye çalışacağız” diye konuştu.

“CAMİAYA LAYIK OLMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIM”
Bursaspor’dan satın alma opsiyonuyla 2 yıllığına kiralanan genç yetenek Ahmet Çağrı Güney’şunları söyledi: “Süper Lig’in yükselen yıldızında olduğum için çok mutluyum. Alanyaspor'un kapısından girdiğim ilk günden beri profesyonellik ve aile ortamını hissediyorum. Başkanımıza bana güvendiği için çok teşekkür ediyorum. Bu camiaya layık olabilmek için her zaman çok çalışacağım. İnşallah imzamız her iki taraf için de hayırlı olur.” diye konuştu.

BEŞİKTAŞ'IN ALAMADIĞI GOLCÜ
Senegalli santrafor Khouma Babacar, 27 yaşında. 1,5 yıllık kiralık sözleşmeye imza attı. Fiorentina ve Lecce'de de forma giyen Babacar, İtalya Ligi'nde 166 maçta 39 gol atıp, 14 asist yaptı. İtalya Kupası'nda 15 maçta 5 gol ve 3 asisti bulunan Babacar, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 18 maçta 8 gol, 1 asistlik başarı gösterdi.

 

İSVİÇRE'NİN MİLLİ FORMASINI GİYDİ
Dinamo Zagreb'in 30 yaşındaki sol beki François Moubandje, bir yıllık kiralık sözleşmeye imza attı. Kariyerinde Toulouse ve Servette takımlarında da forma giyen Moubandje, İsviçre Milli Takımı'nda 21 maçta yer aldı. Moubandje, Fransa liginde 134 maçta 3 gol ve 5 asist, İsviçre liginde ise 45 maçta 1 gol ve 3 asistlik başarı sağladı. 

 

 

 

 

HABER: Mertcan YILMAZ

 

Gazeteler