head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

 

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor, sahasında Antalyaspor ile 2-2 berabere kalarak ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Trabzonsporlu taraftarlar sahaya girerek 38 yıl sonra gelen şampiyonluğu kutlamaya başladı...

ŞAMPİYON TRABZONSPOR 2 97f31

Abdülkadir Ömür'ün pasında Cornelius, topu ağlara gönderdi ve 3. dakikada takımını öne geçirdi. Antalyaspor, 51'de Ndao ile skoru eşitledi.


UĞURCAN PENALTIYI KURTARDI...

Antalyaspor'da Fredy, 56. dakikada kullandığı penaltı atışında Uğurcan Çakır'ı geçemedi.Bordo mavili ekip, 62. dakikada Dorukhan Toköz'ün golüyle yeniden öne geçti. 80. dakikada Antalyaspor Haji Wright ile skoru 2-2'ye getirdi.Karşılaşmanın 90+5’inci dakikasında taraftarlar, hakemin çaldığı düdükle karşılaşmanın bir anda bittiğini zannederek sahaya girdiler. Yüzlerce taraftarların bir anda sahaya dolmasıyla geniş güvenlik önlemleri alındı. Yapılan yoğun anonsların ardından taraftarlar tekrar tribünlere döndüler. Karşılaşma yaklaşık 5 dakikanın ardından kaldığı yerden devam etti.

ŞAMPİYON TRABZONSPOR 3 ff428

REKORLA GELEN ŞAMPİYONLUK...

Trabzonspor, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek Fenerbahçe'nin sahip olduğu ‘ligdeki en erken şampiyonluk’ rekorunu egale etti. Sarı-lacivertli ekip, 1967-1968, 1969-1970 ve 2013-2014 sezonlarında bitime 3 hafta kala mutlu sona ulaşmayı başarmıştı.

1 yıl 1 aydır evinde mağlubiyet yüzü görmeyen bordo-mavili takım, son olarak geçtiğimiz sezonun 29’uncu haftasında oynanan Alanyaspor karşılaşmasından bu yana yenilmedi.

ŞAMPİYON TRABZONSPOR 4 c7fa7

AVCI'NIN İLK ŞAMPİYONLUĞU...

Teknik direktörlük kariyerindeki ilk lig şampiyonluğunu yaşayan Abdullah Avcı, Trabzonspor'u 38 yıl sonra şampiyonluğa taşıdı.

Tribünlerde teknik direktör Abdullah Avcı'nın aslan, kartal ve kanarya avladığı anların koreografisi ile üzerinde, "Üzülme davanın sahibi haktır. Hak olan davada zafer muhakkaktır" yazılı Başkan Ahmet Ağaoğlu ile yönetici Ertuğrul Doğan'ın havalimanında çekilen bankta yatarken ve otururken fotoğraflarına yer verildi.

ŞAMPİYON TRABZONSPOR 5 7ad5d

Trabzonspor, Süper Lig'deki 7. şampiyonluğunu kazandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

 

Gazeteler