head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024
Salı, 17 Aralık 2019 20:18

TARİHİ TEKERRÜR.

Yazan
Ögeyi Oylayın
(21 oy)
27 Mart 1994 seçimleri öncesi o dönem Anap genel başkan yardımcısı olan Sayın Konya milletvekili ki 1980 öncesi T.C. Konya Belediyesi başkanlığı da yapmış olan Mehmet Keçeciler aday tanıtımı için Konya Gazeteciler Derneğinin lokalinde düzenlenmiş olan kahvaltılı toplantıda bir soruya muhatap kalmıştı.


Neydi o soru biliyor musunuz? Konya'da kapatılmış olan genelevini tekrar açıp açmayacaklarıydı.


Peki Sayın Keçeciler ne dedi biliyor musunuz.? İşte bir saray yaptırırsınız bilmem ne kadar odası olur ,perdeleri kadifeden, armatürleri altından ,doğramaları ceviz ağacından olabilir ,ancak bu yapıya mutlaka bir tuvalet de gerekir.


İşte tamda bu sözler gazeteci arkadaşların bilhassa Refah Partisi destekçisi olanların arayıp ta bulamadığı bir cevap oldu. O gece televizyonlarda ertesi günde gazetelerde manşet Anap genelevini tekrar açacak. Hayda bak sen şu işe.


Bu toplantıyı takip eden üç aylık süreçte düzenlenen her toplantıda Anap adayı Sayın Prof. Dr. Ahmet Alkan bey genelevini açıp açmayacağı sorusuyla muhatap oluyor ve kendini anlatmakta zorluk çekiyor her gün provokasyonla karşılaşıyordu.Durum artık dayanılmaz bir hal alınca bir cevap geliştirildi.


Çoğu zaman özellikle o toplantıya gönderilmiş yaşlı sakallı kişilerce sorulan bu soruya cevaben '' Tabii amcacığım eğer senin arzun o istikametteyse senin için açarız'' denilince ,baktılar ki durum aleyhlerine dönüyor bu saldırıdan Sayın Halil Ürün taraftarı Refah partililer vaz geçmek zorunda kaldılar.


Şimdi gelelim Alanya'mıza son günlerde tartışma konusu olan Cumhuriyet mahallesi Kentsel dönüşüm projesi de böyle bir şey. Bu mahallede ve dönüştürülecek bölgede alışveriş ihtiyacı olmayacak mı? Tabii ki olacak dolayısıyla planlamada ticari alanlarında olması kaçınılmazdır. Yollar , yeşil alanlar ve daha başka birimler planlamanın kanunu çerçevesinde yapılmadığı takdirde nasıl olsa iptal olur , öyleyse bu telaş gereksiz ve vakitsizdir.


Peki şimdiye kadar tüm zemin katları ticari alan olarak planlanmış ve bu mekanlarda bar , restaurant ,kahvehane ,furun gibi işyerleri olan Alanya'da şimdi bu feveran bu çırpınış nedendir ? Arzumuz yine eskiden olduğu gibi her binanın altını iş yeri yapıp bu karışık huzursuz vaziyete devam mıdır ?

Eski yanlışlardan ders çıkararak oluşturulacak yeni yapılanma şüphesiz doğru olacaktır.


Konu tartışılır enine boyuna değerlendirilir ondan sonra oluşan ortak akıl ve konsensüsle uygulama yolunda adımlar atılır. Çözüm hem bölgedeki mülk sahiplerinin hemde Alanya'mızın menfaatleri doğrultusunda oluncaya kadar çalışılır bir daha, bir daha planlanır, öngörülen sıkıntılar bertaraf edilir.


Şimdi salt körü körüne muhalefet yapmak adına çığrınmak ve gürültü çıkarmaya çalışmak pekte doğru bir metod olmasa gerek.

Bu uygulamada aksak noktalar varsa mutlaka istişarelerle ortadan kaldırılır meraklanmayın.
Ani reaksiyon göstermeyi gerektiren bir konu yok ortada. Kaldı ki plan çalışmalarında yalnızca değişiklik öngörülen alanlar çizilmiş diğer bölümler boş bırakılmış. Bu oralardaki mevcudu yok saymak anlamına da gelmez.
Sakin olalım..

Sakin bir biçimde mantıklı çözüm neyse onu üretelim ve uygulayalım. Kentimizin düzenli ve güvenli olması için,harika Alanya'mız için.

Okunma 19557 kez Son Düzenlenme Salı, 17 Aralık 2019 21:32

Gazeteler