head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024
Perşembe, 20 Nisan 2023 02:06

TURİZMDE TEHLİKE ÇANLARI

Yazan
Ögeyi Oylayın
(57 oy)
Sağ olanlara bir turizm sezonu daha elhamdülillah başlıyor. Çarşıda pazarda, caddede sokakta, otellerde, sahillerde muammalı bir çalışma ve hareketlilik gözden kaçmıyor.

Herşey iyi de bu sezon durum nasıl olacak?
Turist gelecek mi?
Kişi başı turist harcamasında bir artış olacak mı?
Yoksa turistler yine bilekliklerinde ismi yazan tesislerden çıkmadan orada herşey dahil sistemini en iyi şekilde kullanıp başka harcama yapmadan ülkesine ger mi dönecek ?
Aman canım gelsinlerde ne olursa olsun anlayışı yine hakim mi olacak?


Sayın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bey mutlaka bu konuda da kafa yoruyor ve çözümler oluşturuyordur. İlk atandığı günlerde ki söylemi hep kulaklarımızda. Ne demişti sayın bakan ''Turist başı gelirleri arttıracak durumu sağlamak için geliri yüksek turisti ülkemize çekecek tedbirleri ivedilikle alacağız.''
Bekliyoruz ve mutlaka göreceğiz bu gerçek olacak mı?

Sorular çeşitli, cevaplarda öyle.


Ancak bu sene bazı başka durumlar söz konusu. En başta barınma. Turistin değil, turiste hizmet üretecek aşçının,kat sorumlusunun,bellboy'un,dükkanlardaki tezgahtarın,restaurantlardaki çalışanların barınacakları yerlerin durumu.
Kiraların durumu ortada, asgari ücretlinin veya az üstünde kazanç elde edenin barınacak bir yer kiralaması ne kadar mümkün bilemem. İşte bundan dolayıdır ki; turizm sektörü gibi mevsimsel olan iş kollarının durumu bu sene biraz yaş gibi. Personeli buldun işe aldın , peki bu işe alındığına sevinen arkadaşlar şöyle bir tur attılar ve ev arayışları sonunda gördüler ki gelir gideri karşılamıyor...


O zaman ne olacak belli, kusura bakmayın ben memlekete geri gidiyorum , hiç olmazsa orada evimde ailemle olur kendime bakarım, burada kalsam ne yapayım demiyecekler mi?
Bu sene birde deprem felaketi yaşadık, Allah bir daha böyle acılar göstermez inşallah, ancak bu durumda çok etkili olacak.O bölgelerdeki yeniden ayağa kalkma hareketleri ve yeniden yapılaşma insanımızı bu bölgeye gelmeye ve çalışmaya ihtiyaç duyurmadan kendi bölgesinde tutacak,oralarda istihdam edecek. Bütün bu durumları göz önüne alırsak, ''bu yıl yaz kolay geçmeyecek'' dememek mümkün mü?
Neyse bakalım görelim ne olacak?


Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler. Hepimize iyi sezonlar.

Okunma 9027 kez Son Düzenlenme Çarşamba, 19 Nisan 2023 20:08

Gazeteler