head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 27 Nisan 2024
Cuma, 10 Kasım 2023 00:04

YEREL SEÇİMLERİ CEHENNEM KAZANINA BENZETENLERE...

Yazan
Ögeyi Oylayın
(19 oy)
Cehennemde kazanlar kurulmuş, altlarında odunlar harıl harıl yanıyor. Günahları bol insanlar feryat figan ve kazanların başlarında zebaniler, ellerinde tokmaklar çıkmaya çalışanların kafasına indiriyor tokmağı.  

Çıkmaya çalışanlar perişan halde tekrar kazanın dibine cuppp. Kazanlar her millet için ayrı. Almanlar, Fransızlar, Amerikalılar ve diğerleri. Hepsinin başında zebaniler beklemekte. Türklerin kazanının başında ne zebani ne de bir başkası, hiç kimsecikler yok.

Tabii gezenler soruyor bunun sebebi nedir, Türkler itaatkar da ondan mı başlarında bekleyen yok diye ?

Oradaki görevlilerin başı ne diyor dersiniz?

Türklerin başına bekçi yada zebani koymaya gerek yok çünkü onlar birbirlerinin paçasını bırakmaz ve tekrar birbirlerini aşağı çekerler, kazanın dışına çıkmaları imkansızdır, dolayısıyla bu durumda çıkıp kaçma anlamında hiç risk oluşturmazlar.

Şimdi buda nereden çıktı demeyin, ben merakınızı hemen gidereyim.

 

Yerel seçimler yaklaştıkça ortam ısınıyor ve yeni yeni yüzler başkan aday adayı olarak ortaya çıkmaya başlıyor. Her Türk vatandaşının kanuni şartları sağladığı takdirde aday olmak hakkıdır şüphesiz. Yalnız bizimkiler aday olup projelerini ve yönetimde oluşturmak istedikleri biçimi anlatacaklarına daha şimdiden başladılar belden aşağı vurmaya ve diğerlerinin ayaklarından tutup aşağıya çekmeye.

 

Sayın adaylara naçizane tavsiyem kendilerini anlatıp, projelerini ortaya koymaları, karşıdakilere sataşmadan ve belden aşağı vurmadan bu yarışı götürmeleri.

Burası Alanya, öyle zannedildiği kadar büyük bir yer değil ve hemen herkes birbirini tanır.

Seçmen olarak halkımız uyumaz ve değerlendirmesini en ince şekilde yapar ve oyunu ona göre değerlendirir.

 

Bakınız komşu memleketlerde, örneğin Manavgat'ta aday adaylarından biri ve en belirgini Prof.Dr.Süleyman Okudan.

Konya Selçuk Üniversitesi'nde iki dönem rektörlük yapmış ve hala efsane Rektör olarak anılıyor saygı görüyor. Konya'da yaptıkları ortada, döneminde üniversite çağ atlamış ve gerek fiziki şartları gerekse akademik başarıları herkesçe takdir görmüş.

 

Şimdi T.C. Manavgat Belediyesi Başkanlığı için aday adayı.Yaptıkları yapacaklarının teminatı ise kişinin, demekki Manavgat'ı güzel günler bekliyor.

Bizler burada, Alanya'da, birbirimizin altını oyacağımıza yarın Manavgat'ın gerisinde kalmamak adına çaba göstermeli, birbirimize saygılı, ölçülü davranmalı, üretici olmalıyız, yıkıcı ve aşağılayıcı değil.

Çamur at izi kalsın sistemine de prim vermez bu halk unutmayalım.

 

Varsa bir bildiğiniz ve şikayet konusu olması gerektiğine inanıyorsanız ve elinizde somut delillerin varsa adli merciler her daim halkın hizmetinde. Gider baş vurursun onlarda gereğini yapar şüphen olmasın.

Seçim dönemleri yorucu ve düşündürücü olduğundan belirli gerginlikleri de bünyesinde barındırır. Ondan dolayıdır ki sakin, mantıklı, kontrollu olmak ve sataşmadan yoluna gitmek lazımdır.

 

Sataşan taraf zayıf, aciz taraftır ve bu zaafını örtmek için saldırma yoluna gider.

 

Bu metodu kullananlar hiçbir zaman hedefe varamaz ve takdir toplamaz. Aday adayları diye bahsedince yalnız başkan adayları değil aynı zamanda belediye meclis üyesi adaylarını da kastettiğimi anlatmaya gerek yoktur umarım.

 

Sanal alemde ağzınıza geleni yazıp insanları üzmeye, rencide etmeye kimsenin ama hiç kimsenin hakkı yoktur.

Hayat bazen helalleşecek kadar bile uzun olmayabilir, bu durum da kendiniz de üzülür keşkeleri sıralar durursunuz ancak faydası olmaz.

O ya da sen gittin helalleşmeden, bu kul hakkı değil de ne?

Aday adayı tüm arkadaşları durumu göz önünde tutmaya, dirayetli ve düzgün şekilde çatmadan sataşmadan, en önemlisi çamur atmadan yarışmaya davet ediyor, hepsine şimdiden başarılar diliyorum.

Herşey Alanya için. Herşey Türkiye için.

 

Kalın sağlıcakla.

 

 

 

Okunma 5175 kez Son Düzenlenme Perşembe, 09 Kasım 2023 18:12

Gazeteler