head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024
Salı, 28 Nisan 2020 20:23

HAYDİ EMEKÇİLER..

Yazan
Ögeyi Oylayın
(5 oy)
Türkiye'de 1 Mayıs ile ilgili,görüş oluşturmak makale yazmak emekçilerin sorunlarını sokağa eyleme taşımak,yaşamın içinde gerçekçi gündemi oluşturmak oldukca zor.   1 MAYIS'ı ağır koşullar altında karşılıyoruz.Burjuvazinin saldırıları öylesine bir boyut kazandı ki, işçi sınıfi büyük bedeller ödeyerek elde ettği tarihsel kazanımlarının çoğunu yitirmekle kalmadı 1800'lü yılların çalışma ve yaşam koşullarına adeta geri döndü.

Bunun en doğrudan ,en çıplak hali iş saatlerinin alabildiğine uzatılması,ücretlerin düsürülmesi ve yaşam kosullarının kötüleşmesidir.

 

Ekmeğimiz her geçen gün küçülüp haklarımız, özgürlüklerimiz sınırlandırılırken bir avuç sömürücüden oluşan mutlu azınlığın ise serveti büyümektedir.

 

Grevler yasaklanıyor sendikal hak ve özgürlüklerimiz alabildigine daraltılıyor.

 

Ülkemizi,adeta taşeron cumhuriyetine çevirerek iş güvencesi ortadan kaldırılıyor,sonra da "kadro müjdesi"yalanıyla seçim yatırımına dönüştürülüyor.

 

İnsanlar hayat pahalılığı altında ezilmis,döviz zıplamış iç ve dış borçlar tavan yapmış toplum korkutulmuş ve ses çıkaramaz duruma düşmüs.

 

Buna rağmen!

Gelecek de,sömürenin değil sömürülenin,ezenin değil ezilenin,güçlünün değil haklının,baronların değil halkın,emekçinin kazanacağı günlerinde 1Mayıs larda.

 

UMUT SENDE!
UMUT BENDE!
UMUT BİZDE!
UMUT birliğimizde,mücadelemizde dayanışmamızda..

 

EMEKÇİNİN 1MAYIS BAYRAMI KUTLU OLSUN.

 

KIYMET ERAT

SAYGILARIMLA...

Okunma 8049 kez Son Düzenlenme Salı, 28 Nisan 2020 20:26

Gazeteler