head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024
Cumartesi, 06 Nisan 2019 14:27

“VATAN TOPRAĞI KADERİNE TERK EDİLEMEZ”

Yazan
Ögeyi Oylayın
(0 oy)
Kahraman ordumuz emperyalistlerin taşeronları ile güney sınırımızda büyük bir mücadele vermekte. Türkün siyasi tarih sahnesine çıkışından beri, M.Ö. 209, var olan Türk ordusu, vatanımız Anadolu’yu savunmakta. Vatan savunması yapan Türk Ordusu Suriye’de kan kaybedip, can veriyor. Mehmetlerimiz Anadolu’yu, vatanımızı, korumak için kendi canından vazgeçiyor.

 

Yaşadığımız toprakları korumak için kahraman Mehmetçikler can verirken; ya çoraklaşan, kimyasallarla zehirlenen, erozyonla kaybolup giden vatan topraklar?

Kimyasallarla, zirai ilaçlarla, erozyonla, derin sürmelerle ekilebilir topraklarımız hızla azalmakta. TUİK verilerine göre Türkiye tarım arazilerini hızla kaybediyor. Son 10 yılda ekilen ve dikilen tarım alanlarının yaklaşık yüzde 10’unu kaybettik. Son 10 yıl içinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak Dünya da bulunan 87 ülkenin toprağından daha büyük tarım arazisini yok ettik. Türkiye Devleti son on yılda Bolu İli büyüklüğündeki tarım toprağını kaybetti.

Topraklarını yok eden bir ülke aslında kendini yok etmektedir. Geçmişte yaşanan hızlı nüfus artışının, kırsaldan kente göçün, yerleşimlerin içinden veya yakınından geçen karayollarının, yollar çevresinde kurulan sanayinin, madencilik faaliyetlerinin, turizm ve kamu yatırımlarının Türkiye’de tarım topraklarının gerilemesine yol açtığı bir gerçektir.

Tarım için toprağın niteliği çok önemlidir. Toprağın verimli olabilmesi için de erozyonu önlemek gereklidir. Ülkemizde tarım arazileri hızla azalmaktadır. Endüstrileşme ve ilaçlar toprağı yormakta, yapılaşma ise toprak kayıplarını artırmaktadır. Buğday, Anadolu topraklarından (Göbekli Tepe) çıkarak Dünyaya yayılmıştır Ekolojik zenginlik bakımından dünyanın sayılı ülkelerinden birinde yaşıyoruz.

Toprak sadece topla tüfekle savunulmaz. Toprak sadece kan ile can ile vatan yapılmaz; toprak bilgiyle, akıl ile bilim ile planlayarak, işleyerek ve önlemler alınarak vatan yapılır. ABD’nin Ortadoğu politikalarını belirleyen Henry Kissinger ”gıdayı kontrol ederseniz insanları yönetirsiniz”diyordu.

Günümüzde 800 milyon insan açlıkla ve 1 milyar insan yoksullukla karşı karşıya. Bugün, şu anda petrol ve gaz için bölgemizde kopan kıyamet, yarın tüm Dünya da ekmek ve su için kopacaktır.

Mehmetleri kaybetmemek için TOPRAĞINA SAHİP ÇIK. Mehmetler yaşasın diye zehirli maddeleri TOPRAĞINDAN uzak tut. TOPRAĞINI bilinçli kullan ki torunlarının vatanı olsun ve o vatanın beka sorunu olmasın.

“VATAN TOPRAĞI KUTSALDIR, KADERİNE TERK EDİLEMEZ.” Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK.

 

Saygılarımla.

Op. Dr. Ali DULUM

Okunma 9969 kez
Ali Dulum

DAĞARCIK

Gazeteler