head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

Alanya’da yaşayan 57 yaşındaki Esma Arslan uzun zamandır devam eden sık sık idrara çıkma, idrar kaçırma, idrar yapmakta zorlanma şikâyetleri sebebiyle Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Hastanede ilk kez uygulanan mesane botoxu ile sağlığına kavuşan Arslan, “Rüyada gibiyim, ağrım sancım kalmadı“ diyerek mutluluğunu paylaştı...

hastalık 2 4d5de

Uzun zamandır sık sık idrara çıkma, idrara aniden sıkışma, ağrılı idrar yapma sorunu olan Esma Aslan, sosyal medyada çıkan haberlere istinaden Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli ALKÜ Tıp Fakültesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Uçar ile iletişime geçti. İlaç tedavisine yanıtsız kalan Arslan’a yapılan tetkikler sonucunda onayı da alınarak idrar kesesine botulinum toksin (botox) uygulanmasına karar verildi. İşlemi gerçekleştiren Doç. Dr. Murat Uçar bu tedavi yöntemi hakkında bilgi verip ‘mesane botoksu’ ile idrar kaçırmanın ve ağrılı mesane sendromunun önüne geçilebildiğini belirtti. Dr. Uçar, “Bu zamana kadar hastamızın birçok ilaç tedavisi aldığını ancak yanıt alamadığını öğrendik. Yapılan tetkikler sonucunda Esma hanımın onayını alarak mesanesine botox enjeksiyon tedavisi planladık. Başarılı geçen uygulama sayesinde Esma Arslan’ın şuan için hiç bir şikâyeti kalmadı.” dedi.

Aşırı aktif mesane hastalığının; mesane kaslarının anormal derecede fazla kasılarak ani idrara sıkışma hissi, ani idrar kaçırma, sık sık idrara çıkma, gece idrara çıkma gibi şikâyetlere sebep olan bir hastalık olduğunu belirten Doç. Dr. Murat Uçar,” Yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen aşırı aktif mesaneyi kadınlarımızda daha sık ve her yaş aralığında görebilmekteyiz. Tedavisi olan bu rahatsızlığı hastalarımız çekmek zorunda değildir. Bu tarz rahatsızlığı olan hastalarımızın tedavi için üroloji ile kadın hastalıkları ve doğum polikliniklerine başvurabilirler. Üroloji Kliniği olarak bizler sağlıkta gerçekleşen dönüşümlere ayak uydurarak yeni tedavi yöntemlerini hastanemize kazandırmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Esma Arslan, ”Hayat konforumu ve sosyal hayatımı tamamen etkileyen bu rahatsızlıktan hekimim sayesinde kurtuldum. Artık çok rahat uyuyorum. Ağrılarım ve sancım kalmadı, rüyada gibiyim, bir defada şifa buldum. Gösterilen ilgi ve sağlık hizmetinden dolayı başta doktoruma ve emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

 

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler