head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

Bitkiler, aromaterapi, kişisel bakım ve sağlık üzerine yaklaşık olarak 20 yıldır araştırmalar yapan Cumali Bora, ‘’ Virüs katili Türk Cistus, dünyayı karantinadan kurtaracak’’ dedi...

Toroslar ve Alanya’nın gizli hazinesi Türk Cistus’un virüs katili olduğuna dikkat çeken Bora, ‘’Cistus üzerine akademik araştırmalar yapılıyor. Artık dünyayı ilgilendiren konu haline geldi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ALTSO) bununla alakalı bir kongre yapıldı. Cistus dünyadaki yenilebilir bitkiler içerisindeki en çok anti oksidan değere sahiptir. Adını Türk Cistus koyduk . Kırzmızı şarapta yüzde 5 oranında antioksidan varken bu bitkide yüzde 30 oranında var. Yüzyılın savaşları çok farklı oluyor. Korona virüsü insanları felç etti. Türk Cistus’un dünyayı karantinadan alacağına inanıyorum. Alanya olarak Türkcistus’a önem vermemiz lazım. Bölgemizdeki üniversite öğrencileriyle birlikte çevre bölgelerden Türk Cistus toplamayı düşünüyoruz. 2015’te Yunan bir doktor Cistus’un dünyaya tanıtımını yaptı. Kuduz, kuş gribi, H1n1 domuz gribi gibi hastalıklarda bunu denediler ve bu virüsleri etkisiz hale getirdiğini gösterdiler. Türk Cistus tam anlamıyla bir virüs katilidir. Biz Konya ile 3 yıldır çalışıyoruz. Torku gıdaların ömrünü cistusla buluşturdu. Devletimizin en tepesine bu proje ulaştı. Orman ve Tarım bakanlığı bize sahip çıktı.’’ diye konuştu.


NASIL TÜKETİLİR? FAYDALARI NELER?
Türk Cistus’un faydaları hakkında da bilgiler veren Cumali Bora, ‘’3-5 tane sürgün güzelce yıkanır. Çaydanlığa 1.5 litre su koyup kısık ateşte kaynatılır. O su temiz bir kaba boşaltıp tekrar 1.5 litre su ilave edilir. Bu işlemi 3 kere tekrar elmelidir. Soğuk veya ılık olarak günde 1 litre içmeleri öneriliyor. Kahvaltıdan yarım saat sonra yarım limon sıkıp bunu yudum yudum olacak şekilde kullanılırsa tansiyonu düşürür. Astım hastaları, her türlü grip hastaları, kanser hastaları bunu gönül rahatlığıyla kullanabilirler. Bunu bütün güne dağıtabilirler. Kabızsa kabızlığı ishalse ishali durdurur. Türkcistus’u tüketenler grip olmuyor. Çünkü vücuda giren her virüse bir elbise giydiriyor. Bu virüs bizim vücudumuza sirayet edemeden yakıyor. Ve vücuttan atılmasını sağlıyor. Çocuklar için içine bal pekmez eklenebilir’’ dedi.

 

 

Alanya Güneşi Haber Merkezi 

 

KAYNAK:Yeni Alanya Gazetesi

Gazeteler