head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

ALKÜ-Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi  Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Coronavirüs (Covid-19) moleküler tanı laboratuvarı yetkilendirmesini aldı...

ALKÜ- Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi günlük 50 test kapasitesi ile Covid-19 tanısı için çalışmalarına başladı.

Hastalık ile ilgili belirtileri bulunan kişilerden alınan numuneler, ortalama iki saat içinde sonuçlandırılarak kişinin tanısı kısa zamanda konulabilecek. Geçtiğimiz süreçte Coronavirüs tanısı için öncesinde Ankara Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarları ve Biyolojik Ürünler Dairesi Başkanlığı, sonrasında da Antalya Halk Sağlığı Laboratuvarına gönderilen örnekler, artık ALKÜ --Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne verilen yetkilendirme ile ilçemizde çok daha hızlı bir şekilde test edilebilecek.

alkü hastane 2 alanya bolge hastane 7205e489cd6e71b65e05 5469c

 

Bu uygulama ile Coronavirüs taşıdığı saptanan hastalar, çok daha hızlı belirlenerek virüsü çevrelerine yaymadan izole edilebileceklerdir. Bu hastalara gerektiği durumlarda ise tedavi başlanacaktır. Sadece Coronavirüs şüphesi bulunan kişilere testin yapılacağı belirtilirken, bulaşıcılık oranı yüksek bulunan numunelerin geldiği laboratuvarlarda ise gerekli tedbir ve önemler en üst düzeyde tutulacaktır.

REKTÖR KALANPd sF Qk 400x400 c4ce9

ALKÜ Rektörü profesör Dr.Ekrem Kalan

 


ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak Coronavirüs PCR Tanı Laboratuvarı Yetki Belgesine sahip olmak için gerekli laboratuvar alt yapısını sağladıklarını belirten Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan: “Numunelerin çalışılması için gerekli cihazların bünyelerinde mevcut olduğunu dile getirdi. Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ücretsiz PCR kitleri ile hastanemizde ortalama günde 50 test yapılabilecektir. Testlerin beş kişiden oluşan bir ekip tarafından yapılacağını söyleyen Rektör Kalan, yapılacak bu testlerle Alanya başta olmak üzere bölge halkına hızlı ve güvenli bir sağlık hizmeti sunulması sağlanmıştır.” ifadelerini kullandı.

 

 

HABER:Ayten YILMAZ

Gazeteler