head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Baş dönmesi, dengesizlik, yürümede güçlük şikayetleri ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi( ALKÜ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘ne başvuran 49 yaşındaki sağlık çalışanı Mehmet Akar‘ın beyninde tümör tespit edildi. Akar, yapılan operasyon ile eski sağlığına kavuştu... 

yürüme 2 9d73e

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gece müdürü olan 49 yaşındaki Mehmet Akar; baş dönmesi, dengesizlik, yürüme güçlük şikayetleri üzerine Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Seçer‘e başvuruda bulunarak muayene oldu.

Yapılan tetkik ve radyolojik incelemeler neticesinde sağlık çalışanı Akar’ın beyninde kolloid kist denilen tümör tespit edildi.

22x 20 mm olan tümör bulunduğu yer nedeniyle oldukça risklikliydi.

yürüme 3 16933

Bunun üzerine Doç. Dr. Mehmet Seçer, koordineli bir şekilde hareket ederek, Akar’ı kendisinin de onayı ile acilen ameliyata aldı.


Başarılı geçen operasyon sonrası hastanın durumu ve kolloid kist hakkında bilgi veren Doç. Dr. Mehmet Seçer, ”Sağlık çalışanımız Mehmet Beyi’in şikayetleri üzerine tetkik ve görüntüleme yöntemleri istedik. Radyolojik incelemeler neticesinde Akar’ın beyninin 3. ventrikül denilen ve omurilik suyunun üretildiği, dolaştığı havuzdan 2. havuza uzanan 22x20 mm büyüklüğünde büyük bir kitle tespit ettik. 4 saat süren başarılı bir operasyon ile tamamen temizledik. ‘Kolloid kist’ denilen bu kitleler iyi huylu lezyonlardır. Ancak yerleşim yeri itibariyle cerrahi durumlara ve ek patolojilere neden olabiliyor. Beyin omurilik suyunun dolaşımını engelleyerek beyin de su toplamasına yani hidrosafali hastalığına yol açabilmektedir. Hastalarda baş ağrısı, görme bozukluğu, yürüme bozukluğu hatta ani ölümlerle de sonuçlanabiliyor. Hastamız Mehmet Akar’ın genel durumu gayet iyi. Birkaç gün içerisinde taburcu işlemlerini gerçekleştireceğiz “dedi. Mehmet Akar ise kendisinin yeniden dünyaya gelmiş gibi hissettiğini ifade etti. Akar, “Bana yaşam için 2. şansı sunan doktorum ve hastane yönetimine teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

yürüme 4 8a5ae

 

 

 

HABER: Sariye KAYATURAN

Gazeteler