head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doku ve Organ Nakli Koordinatörlüğü Biriminin organ bağışı ile ilgili yaptığı çalışmaları teşekkür belgesi ile onurlandırıldı...

odül 1 45983
Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Hastanesi Doku ve Organ Nakli Koordinatörlüğü Birimi, Yoğun Bakım ve Hastane Yönetiminin 2020 yılında organ bağışı konusunda yapmış olduğu çalışmaları ve hizmetleri teşekkür belgesi ile mükâfatlandırdı.

odül 3 c050e

Bu kapsamda Başhekim Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı Doku ve Organ Nakli Koordinatörleri Sezer Uğuz, Hasan Öksüz, Muhammet Karaman, Yoğun Bakım Sorumlusu Anestezi Ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Süleyman Akay, Alper Öztürk ile bir araya geldi.

odül 4 a1847

Doku ve Organ Nakli Koordinatörlüğünde toplumu bilinçlendirmeye yönelik çalışmalarının devam ettiğini belirten Prof. Dr. Lakadamyalı:”Organ bağışı; bir kişinin hayatta iken serbest iradesi ile tıbben yaşamının sona ermesi ile
doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesi ve bunu belgelendirmesi durumudur. İnsanlarımızın, bilhassa vefat eden yakınlarının organlarını bağışlama noktasında bir gün kendilerinin ya da bir yakınlarının da organa ihtiyacı olabileceği düşüncesiyle hareket etmesi gerekiyor. Bizim ya da en sevdiklerimizden birinin organ nakline ihtiyacı olursa ne yaparız? Onları yaşatmak için nelerden vazgeçebileceğimizi ve bizimle kalması için neleri feda edeceğimizi? Her bir bağışçı organ bekleyen en az beş hastanın hayata tutunabilmesi için umut olmaktadır. Ve unutmayın ki organ bağışı insanlık görevidir “ dedi.

odül 5 08b05
Organ Doku Koordinatörü Sezer Uğuz ise “ İçinde bulunduğumuz olağan üstü durum bizlerin çalışmalarını kısıtlıyor. Koronavirüs salgını ile mücadele ettiğimiz son yıllarda yoğun bakımlarımızı genellikle bu vakalar ile dolu. Sağlık Bakanlığı verilerine göre ülkemizde beyin ölümü ve donör bildirimi yetersiz olduğu için nakillerin yüzde 75’i canlı donörlerden yapılıyor. Hastanemiz bünyesinde ise 2020 yılında organ nakli birimi olarak 4 beyin ölümü ve 1 donörümüz oldu. Her bir beyin ölümü tespiti potansiyel bir donör demek. Her bir donör de en az organ bekleyen 5 hastanın hayata tutunabilmesi için umut demektir. Beyin ölümü ve donör sayısına katkıda bulunarak organ bekleyen hastalara umut olunmasından dolayı hastanemiz yönetimi, yoğun bakım personeli ve organ nakli koordinatörlüğü başarılı çalışmalarından dolayı Sağlık Bakanlığımız tarafından teşekkür belgesi ile onurlandırıldı. Bu durum bizlerin de motivasyonunu arttırmıştır. Teşekkür ederiz “diye konuştu.

odül 6 5bdff

 

 

 

HABER: Sariye KAYATURAN

Gazeteler