Yelken kanatlar daha hızlı bir yapıya sahiptir ve bu nedenle kontrolü yamaç paraşütüne oranla biraz daha zordur. Delta kanatın taşınması için araç gerekli olup, kurulması zaman alır.
Yelken kanatlar daha hızlı bir yapıya sahiptir ve bu nedenle kontrolü yamaç paraşütüne oranla biraz daha zordur. Yelken-kanatın taşınması için araç gerekli olup, kurulması zaman alır.
Yelken-kanat ortalama 25-30 kg ağırlığında, açıldığında 10 kanat uzunluğundadır. ( katlanmış standart 4 m ) Başlangıç, Orta ve İleri Sınıf kanatlar mevcuttur. Eğitimlere başlangıç sınıfı eğitim kanatları kullanılır, uçuş tecrübesi arttıkça orta sınıf kanatlarla uçulabilir.
Ülkemizde uçuşa başlama, uygun hava koşullarında, uçuş tepesinden kanatları sırtlayarak koşmak şeklindedir. Yükseklik kazanmak için genelde tepeye vuran yani karşıdan gelen rüzgar olmalıdır. Diğer bir yöntem de yerden yükselen sıcak hava sütunları, yani termikler kullanılır. Bu sıcak hava yükselirken içinde daireler çizen deltayı da beraberinde havalandırır. Normal bir uçuşta birkaç saat havada kalınır
Yurt dışında kulüp düzeyinde bu sporu yapan ve teşvik eden kurum kuruluş ve dernekler mevcut olup, bu sporu sevenlere mevcuttur.
Yelken (delta) Kanat Sporu doğa sporları ile iç içe olması bugün geniş bir kitle tarafından sevilerek yapılması nedeniyle Alanya için Turizm çeşitlemelerinde Hava sporları kategorisinde, Kaymakamlık, Belediye, Altid, Altav ve Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri elele vererek, Alanya’nın Tanıtımına, Pazar Payının artırılmasında büyük faydası olacağı inancındayım.
Şafak KURU Turizm Danışmanı-Yazar