head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 18 Nisan 2024
Cumartesi, 06 Nisan 2019 15:12

82 ALANYA 82…

Yazan
Ögeyi Oylayın
(6 oy)
31 Mart 2019 yerel seçimleri yaklaştıkça adaylar al benden bu kadar olmadı bendende bu kadar olmadı benden bir fazla gibi söylemlerle halkın dolayısıyla seçmenin kafasını karıştırıp oy devşirme sürecindeler.Adı üstünde yerel seçim. Yerelde bizleri yönetmesi anlamında seçimimizi yapıp beş yıl süreyle görev tevdi edecegimiz arkadaşları seçecek onlardan vaatlerini yerine getirmelerini bekleyecegiz.


Hani derler ya ”bekara avrat boşamak kolaydır” tamda bu deyişin özü gibi adaylar har vurup harman savuruyorlar. Evet onuda yapacagım tabii bunu da yapacagım. Ver sözü gitsin nasıl olsa sermayesi yok.
1580 sayılı belediyeler kanunuda vazifeleri tanımlanan yerel yönetimlerin kanunlar ve nizamnamelerle muayyen hukuku, buna mukabil beldenin ve belde halkının sıhhat, selamet ve refahını temin, intizamını halelden esirgemek korumak maksadiyle yapacağı vazifeleri vardır. Bu vazifeler halka direk dokunan ve ilgilendiren vazifelerdir.Su , kanalizasyon , çöp, imar planları, şehir içi yol kaldırım benzeri hizmetler ve ruhsatlar gibi…
Şimdi duruma bir bakın bir aday yüzellibin istihdam saglayacagını beyan ediyor öteki ikiyüzbin. Adeta açık arttırma var. Yanlız beyler unutmasın mezat düzenlemek belediyelerin işi ve vergiye tabii, öyle kafadan pey söylemeyle olmaz.
Bu neden böyle oldu? Tüm adaylar istihdam üzerine strateji oluşturuyor ve seçmene bu pencereden göz kırpıyorlar. Durum açık ortada okulunu bitirmiş askerligini yapmış yavruları evde işsiz ve bu durum tüm aileyi strese sokmuş, tabii ki bu durumu gözlemleyen adaylar yerel yatırımları ve projeleri bir kenera itmiş almış sazı eline iş aş istihdam diyor da başka birşey demiyor. Halk ancak bu derdyle dertlenen gibi görünen adayı dinliyor inanmak istiyor.
Böyle giderse işkur,devlet planlama,ve yatırımcı devlet kuruluşlarını yerel yönetimlere baglamak gerekecek her halde.
Hayırlısı olsun derken seksen iki projesiyle kamuoyuna açıkça il olma arzusunu tekrar beyan eden Cumhur ittifakı adayı sayın Adem Murat Yücel beye konunun takipçisi ve israrcısı olmasından ötürü takdirlerimizi bir kez daha iletir başarılar dileriz.

Okunma 10796 kez

Gazeteler