head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024
Cumartesi, 06 Nisan 2019 15:10

İŞTE TANITIM

Yazan
Ögeyi Oylayın
(8 oy)
Bir ürünü pazarlamanın en önemli meselesi tanınırlılığını sağlamaktan geçer.Bu konuda tüm dünya’da herkes hemfikir.Herhangi bir şeyin üreticisi olmak yada sahibi olmak maalesef pazarlayabilmek anlamında yeterli olmayabilir.

 

Bizimde atalarımızın kanları canları pahasına alıp koruyup bizlere bıraktığı bir yurdumuz ve onun müstesna köşelerinden biri olan Alanya’mız var. Yıllardır ülke turizminin lokomotifi sayılabilecek ülkemizin dünya’ya açılan penceresi konumundaki kentimizi tanıtır dururuz. Birçok kamu kuruluşu ve bunlara ilaveten birçok sivil toplum kuruluşu yıllardır gerek yurt içinde gerekse yurt dışında bu güzel ötesi kentimizi tanıtır dururlar. Bu çabaları takdir etmemek olamaz.Bu konuda mesai harcayan , emek harcayan herkese minnettarız mutlaka.
Tanıtım olmadan olmaz tanıtım olmadan bunca yatak dolmaz. Turizmin olmazsa olmazı tanıtımda Alanya’mız oldukça başarılı. Bu konuda yıllardır emek sarf edildiğinden oldukçada tecrübeli. Neler yapılacağını gayet iyi biliyor. Başta Sn.Kaymakamımız Mustafa Harputlu ve Sn.T.C. Alanya Belediyesi başkanı Adem Murat Yücel olmak üzere icra makamındaki tüm yetkililer ellerini taşın altına koymuşlar ALTAV , ALTİD ; ALTSO ,Kent Konseyi ve daha birçok kuruluşta azımsanamayacak katkılarla bu önemli işin altından el birliğiyle kalkıyorlar.
Benim asıl üzerinde durduğum ve önemini gündeminize getirmeye çalıştığım Alanya tanıtımına son yıllarda en çok kimlerin katkı sunduğu olacak. Sn. Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Sn. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’u Alanya’da ağırladıktan ve Gazipaşa’dan yolcu ettikten sonra , bunun Dünya’daki yansımaları müthiş oldu. Bu herhangi bir maddi bedelle ölçülemeyecek kadar önemlidir ki o dönemde bunun pozitif etkileri hızla hissedilmişti hatırlarsanız Şöyle o günkü gazete ve dergileri gözler önüne getirirsek arka planda Alanya Kalesi,Tersane, Tophane yani Alanya, bundan daha güçlü etkili tanıtım olabilir mi?.
Son Sivasspor maçıyla ligde kalması kesinleşen Alanya’mızın göz bebeği A. Alanyaspor ve onun başkanı Sn.Hasan Çavuşoğlu’nun mücadelesinin tanıtıma olan katkısından söz etmeden geçersek haklarını teslim etmemiş oluruz. Şöyle bir hatırlayalım o muhteşem Trabzonspor galibiyetini, hangi kanalı açsanız A. Alanyaspor’dan bahsediyor ve ekranda Alanya’mızı gösteriyor. Bu maçın yankıları günlerce sürdü tüm gündem Alanya oldu. Bundan daha iyi bir tanıtım olabilir mi? Her hafta gerek sporseverler gerekse ülke kamuoyu maçlardan ötürü Alanya ismini birçok defa duyuyor ve konuşuyor. Tanıtımın bundan daha etkilisi olur mu? İyi ki Süperlig’de A. Alanyasporumuz var ve kentimizi gündeme taşıyarak tanıtımına süper katkı sağlıyor.
Önümüzdeki dönemde de süper ligde olması babıyla Alanya’mızın adını geçmiş dönemlerdeki gibi sıkça gündeme taşıyacak olmasından ötürü başta Sn. Hasan Çavuşoğlu olmak üzere tüm camiaya teşekkürlerimizi sunar başarılarının devamını dilerim.
Belki daha bahsetmemiz gereken tanıtıma katkı sağlayan kurumlar ve şahıslar vardır onlarda gönül koymasınlar. Hepimizin kabulü olan bu tanıtım gönüllülerini kutluyor ve sundukları bu hizmetlerden ötürü bir kez daha en kalbi şükranlarımı sunuyorum.Allah yar ve yardımcıları olsun , sağlık afiyette olsunlar ki daha nice katkılar sunsunlar inşaallah.

Okunma 10389 kez

Gazeteler